O noua veste proasta pentru Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti

Luni, 30 Iunie 2014, ora 13:33
3176 citiri
O noua veste proasta pentru Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti
Foto: Arhiva

Fostul sef al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest preventiv. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au respins, luni, solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

Adrian Duicu este urmarit penal pentru trafic de influenta si cumparare de influenta, instigare la dare de mita si furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii.

Decizia de astazi a CAB nu este definitiva, ea putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Realitatea TV.

Procurorii au cerut mentinerea lui Duicu in arest preventiv apreciind ca din actele depuse la dosar reiese ca traficul de influenta a fost exercitat la nivel foarte inalt si pe numeroase directii.

Astfel, DNA sustine ca fostul sef al CJ Mehedinti a intervenit la membri din Cabinetul premierului Romaniei si la seful Politiei Romane, Petre Toba, in favoarea sefului Politiei din Mehedinti, Stefan Ponea, pentru ca acesta sa fie mentinut in functie si ulterior promovat.

Referat DNA in cazul Duicu: Seful Politiei Romane, chemat de Ponta la Guvern

Ponta neaga ca l-ar fi chemat pe seful Politiei la Guvern, dupa referatul DNA

De asemenea, s-ar fi intervenit si la Ministerul Justitiei pentru ca sotia lui Ponea, Elisabeta Ponea, sa fie promovata intr-o functie de conducere la DNA, propunerea fiind trimisa la CSM, iar ulterior retrasa.

In schimbul acestor favoruri, Adrian Duicu dorea sa obtina o decizie favorabila la Curtea de Apel Craiova, cu ajutorul surorii lui Stefan Ponea, Adina, sefa Sectiei de Contencios la care se judeca dosarul in care ANI il acuzase pe Duicu de incompatibilitate.

Cum au ajuns 70% din sumele decontate de Casa de Asigurari Mehedinti in buzunarele lui Duicu

In acest dosar sunt mentionate nume sonore, printre care premierul Victor Ponta, seful Politiei Romane, Petre Toba, fostul ministru de Interne Radu Stroe, seful cancelariei premierului, Vlad Stoica, un alt consilier al premierului, Adrian Badescu, care este si seful TSD Mehedinti, precum si trei secretari de stat din Ministerul de Interne.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Duicu arest preventiv, #Ponta Duicu trafic influenta, #Duicu Ponea Ponta arest , #arestat