Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 15:37
3808 citiri
Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, a fost condamnat, miercuri, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare in procesul in care era judecat pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul sef al CJ Mehedinti a fost gasit vinovat pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In schimb, Adrian Duicu a fost achitat pentru celelalte fapte de care a fost acuzat de DNA, respectiv trafic de influenta, cumparare de influenta, folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite si dare de mita.

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti mai stabileste si ca Adrian Duicu trebuie sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii in cadrul Primariei Orsova.

In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in fata instantei si Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Elisabeta Zenovia Rolea, fost presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Feraru, fost consilier principal in cadrul CJAS, Doina Boruga, fost manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Delia Popescu, fost director executiv in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti, Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale, Cristian Damian Stanoiu, avocat in Baroului Mehedinti la data faptelor, si Andrei Dan Badin, realizator TV.

Magistratii au decis condamnarea Doinei Boruga la un an de inchisoare cu suspendare si a Danielei Delia Popescu la opt luni de inchisoare cu suspendare. Restul inculpatilor au fost achitati.

Procurorii DNA au sustinut, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Stefan Ponea ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a sefului Politiei Romane, Petre Toba, pe de o parte, si asupra unor consilieri locali ai Consiliului Local al municipiului Orsova, pe de alta parte.

Duicu i-ar fi promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta pentru a-i determina pe acestia sa il mentina temporar in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca director adjunct al Directiei de Ordine Publica din Inspectoratul General al Politiei Romane, "precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia (Elisabeta Ponea, sotia fostului sef al IPJ Mehedinti - n.red.) intr-o functie de conducere in cadrul Ministerului Public."

Adrian Duicu a fost arestat preventiv si la domiciliu in acest dosar timp de aproape un an, iar aceasta perioada ii va fi scazuta din pedeapsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Duicu condamnat inchisoare , #DNA