Cine e judecatorul care a primit dosarul Duicu

Marti, 29 Iulie 2014, ora 17:31
8462 citiri
Cine e judecatorul care a primit dosarul Duicu
Foto: Arhiva

Dosarul in care Adrian Duicu, fost presedinte CJ Mehedinti, si Stefan Ponea, fost sef IPJ Mehedinti, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, in stare de arest preventiv, va fi judecat de Viorica Costiniu.

La primul termen judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti va verifica legalitatea masurii de arestare preventiva, dupa care se va trece la procesul pe fond, scrie Evenimentul Zilei.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata (Video)

Noi stenograme in cazul Duicu: Cine l-ar fi chemat la Guvern pe seful Politiei Romane

Documente care atesta ca Robert Cazanciuc a propus-o pe Elisabeta Ponea in conducerea DNA

Viorica Costiniu este presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania. Sotul ei, Florin Costiniu, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare in "lotul Catalin Voicu".

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

DNA a cerut ca Viorica Costiniu sa nu mai judece dosare instrumentate de procurorii anticoruptie pe parcursul procesului sotului sau, dar solicitarea a fost respinsa de CSM.

CSM: Viorica Costiniu, aparent incompatibila, poate judeca dosarele DNA

La doua zile de la condamnarea definitiva a lui Florin Costiniu, AMR a cerut revocarea din functia de judecator de la Curtea Constitutionala a lui Daniel Morar, fost procuror sef al DNA.

Viorica Costiniu este cunoscuta pentru rezistenta opusa reformelor initiate de fostul ministru al Justitiei Monica Macovei si pentru confruntarile sale verbale cu presedintele Traian Basescu in cadrul sedintelor CSM.

In ultimii ani, in presa au aparut mai multe critici la adresa unor decizii date de judecatoarea Viorica Costiniu, cum ar fi cea de eliberare din arest a lui Sorin Ovidiu Vintu, dar si fata de faptul ca i-a aparat pe magistratii care l-au pus in libertate pe Serghei Gorbunov, autorul unui dublu asasinat la Brasov.

In aprilie 2013, jurnalistii de la Romania Libera scriau ca CSM amana reprimirea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica, la presiunea AMR-ului condus de Viorica Costiniu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Viorica Costiniu Duicu, #judecator Duicu , #DNA