DNA: Ministrul Justitiei, implicat in cazul Duicu

Luni, 30 Iunie 2014, ora 13:26
7895 citiri
DNA: Ministrul Justitiei, implicat in cazul Duicu

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ar fi propus-o pe sotia fostului sef al Politiei Mehedinti Stefan Ponea, Elisabeta Ponea, pentru o functie in cadrul DNA, se arata intr-un referat la Directiei Nationale Anticoruptie.

In referatul DNA se arata ca, pe 4 septembrie 2013, ministrul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii ca Elisabeta Ponea sa fie numita in functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA, transmite Realitatea Tv.

DNA anuntase anterior ca fostul sef al CJ Mehedinti Adrian Duicu ar fi discutat cu Stefan Ponea despre obtinerea unei functii de conducere pentru sotia acestuia, Elisabeta Ponea, judecatoare la Tribunalul Craiova.

Motiune simpla pe cazul Duicu: Se cere demisia Ministrului Justitiei

Referat DNA in cazul Duicu: Seful Politiei Romane, chemat de Ponta la Guvern

Procurorii DNA au aratat, intr-un referat de vineri, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, a fost chemat de prim-ministrul Victor Ponta la Guvern, pentru discutii cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, pe 13 iunie 2013.

La intalnirea respectiva, Duicu a facut "aprecieri pozitive" despre Stefan Ponea, fost sef al Politiei Mehedinti.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern.

La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA.

Ponta neaga ca l-ar fi chemat pe seful Politiei la Guvern, dupa referatul DNA

Premierul Victor Ponta a negat insa ca l-ar fi chemat pe Petre Toba la Guvern pentru a discuta cu Adrian Duicu: "Nu l-am chemat niciodata sa se intalneasca cu dl Duicu. Dl Toba este un politist de mare valoare".

De asemenea, intrebat duminica despre discutia dintre Adrian Duicu si Stefan Ponea, fostul sef al Politiei Mehedinti, privind obtinerea unei functii de conducere pentru sotia acestuia, Elisabeta Ponea, premierul a raspuns: "Nu stiu despre ce vorbiti".

Nu in ultimul rand, intrebat luni daca este posibila o remaniere a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, premierul a mentionat: "Decizia mea este ca dl Cazanciuc sa-si faca treaba in continuare".

O noua veste proasta pentru Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti

Fostul sef al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest preventiv. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au respins, luni, solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

Adrian Duicu este urmarit penal pentru trafic de influenta si cumparare de influenta, instigare la dare de mita si furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Robert Cazanciuc DNA Ponea, #Cazanciuc DNA Duicu, #Ponta Duicu Ponea , #DNA
Comentarii
R
razek
rank 1
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
e tragicomic sa constati ca avem coruptie la nivele asa de inalte :(