Mititelu loveste din nou in Mircea Sandu: Iata dovada abuzurilor FRF

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 15:33
3313 citiri
Mititelu loveste din nou in Mircea Sandu: Iata dovada abuzurilor FRF

Dupa doua luni de tacere, Adrian Mititelu a revenit cu noi dovezi care atesta abuzurile comise de Federatia Romana de Fotbal (FRF) in cazul dezafilierii Universitatii Craiova.

In cadrul unei conferinte de presa, Mititelu a prezentat un document trimis de FIFA catre FRF la inceputul anului trecut, in care forului condus de Mircea Sandu i se cere sa modifice statul pentru ca un membru sa nu mai poata fi dezafiliat de Comitetul Executiv, ci doar de Adunarea Generala.

Potrivit sefului din Banie, "Nasul" n-a tinut insa cont de cererea forului mondial si, la aproape sase luni distanta, Universitatea Craiova a fost dezafiliata in urma unei decizii a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

"Federatia formeaza un grup organizat care a dorit sa distruga Universitatea Craiova si sa ia cei 40 de jucatori. Totul a fost organizat, conceput inca din februarie-martie anul trecut. Ei au ascuns cu buna stiinta documentul FIFA, iar asta confirma caracterul premeditat! Mircea Sandu a tinut ascuns documentul, nu l-a prezentat nici macar membrilor Comitetului Executiv.

In ianuarie 2011 s-a trimis un document din partea FIFA, care a solicitat direct catre FRF de urgenta sa revizuiasca statul deoarece contine prea multe prevederi abuzive, care contravin principiului separatiei. Prin acest document se observa foarte multe ilegalitati patronate de Mircea Sandu si de gasca lui de infractori.

Uitati ce spune FIFA despre articolul 18 prin care am fost exclusi noi, cu sase luni inainte sa se ia decizia: 'Comitetul Executiv poate aproba provizoriu masura excuderii unui membru afiliat. Dat fiind faptul ca excluderea reprezinta cea mai severa forma de sanctiune aplicata a unui membru, doar Adunarea Generala ar trebui sa aiba dreptul acestei masuri. Astfel va rugam sa eliminati articolul'. FIFA i-a urecheat si le-a zis ca nu e corect ce se intampla cu excluderea provizorie. Solicitarea FIFA cuprinde mai multe serii de revizuiri, mergand de la recomandari pana la atentionari grave.", a explicat, joi, Mititelu.

Comisiile FRF, ilegale?

Mai mult, patronul "Stiintei" sustine ca functionarea Comisiilor pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul FRF si LPF este ilegala, deoarece judecatorii sunt alesi de Comitetul Executiv.

"Toate deciziile Comisiei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor din ultimii 10 ani sunt in nulitate absoluta. Judecatorii trebuie stabiliti de parti, nu de Comitetul Executiv. Toate deciziile pot fi atacate! Ei au pus pumnul in gura in mod abuziv!", a mai spus Mititelu.

"Fratilor, am fost prostiti!"

Oficialul din Banie a adaugat ca echipele romanesti au tot dreptul sa se adreseze instantelor civile, in ciuda opozitiei presedintelui FRF, Mircea Sandu.

"FIFA le-a zis ca legislatia romana este suprema si ca nu pot sa o combata. Ei ani de zile ne-au mintit si sa ne spuna ca la fraieri ca nu avem voie sa mergem in civil. Au vrut sa detina controlul asupra sistemului. Au incalcat toate legile din tara asta. FIFA le-a spus ca e o nebunie cu amenzile, ca nu se potrivesc cu cele din reglementarile lor, sunt mult prea mari. Fratilor, am fost mintiti si am fost prostiti! Nu exista o interdictie cu privire la accesul in instantele civile. Singura cerinta a FIFA este sa mergem dupa ce am fost la comisiile FRF sau LPF.", a incheiat Mititelu.

Universitatea Craiova a fost exclusa din fotbalul romanesc la finalul sezonului trecut si a pierdut aproape intreg lotul de jucatori, acestia transferandu-se gratis la alte formatii din Liga 1.

De atunci, Adrian Mititelu a purtat un razboi deschis cu sefii fotbalului romanesc, prezentand mai multe documente care incrimineaza Federatia Romana de Fotbal cu privire la decizia luata impotriva gruparii din Banie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Mititelu, #dezafiliere Universitatea Craiova, #Mititelu dovezi abuz FRF, #Mircea Sandu , #Universitatea Craiova