"U" Craiova, aproape de faliment: Mititelu sustine ca e sabotat

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 09:41
4250 citiri
"U" Craiova, aproape de faliment: Mititelu sustine ca e sabotat

Situatia financiara a Universitatii Craiova este dezastruoasa, oltenii fiind, cel putin in acest moment, in imposibilitatea de a primi licenta pentru sezonul urmator.

Patronul din Banie, Adrian Mititelu, acuza doi oameni de afaceri din Craiova pentru situatia clubului, despre care spune ca ii blocheaza un teren de 40 de milioane de euro, bani care i-ar fi salvat pe "juveti".

In urma cu mai mult de patru ani, Gigel Preoteasa, apropiat al lui Adrian Mititelu, cumpara drepturile succesorale asupra a peste 100 de hectare de teren intravilan, detinute la Craiova, inainte de regimul comunist, de familia Negoescu si intrate abuziv in proprietatea statului.

Terenurile au fost preluate ulterior de catre familia Mititelu si trecut in proprietatea Societatii pentru Renasterea Fotbalului Craiovean SRL, controlata de patronul Universitatii.

Promisiunile catre Piturca

Bazandu-se pe actiunile pe care urma sa le obtina de la Fondul Proprietatea, pentru 43 de hectare intrate intr-o procedura de acordare a masurilor reparatorii, Adrian Mititelu i-a garantat lui Victor Piturca, la instalarea pe banca Universitatii, un buget de lux pentru 2011.

Potrivit Prosport, patronul clubului din Banie nu a mai obtinut acei bani, tranzactia fiind blocata de Mihai Negoescu, care isi revendica dreptul succesoral pe respectivele terenuri.

In demersul facut in justitie, Mihai Negoescu apare ca petent alaturi de Dorel Petrescu, zis "Magaru", cunoscut ca fiind un adversar "de traditie" al lui Mititelu in Craiova, si Ovidiu Vrapcea, despre care finantatorul oltenilor spune ca este ruda cu Rodion Camataru, un alt inamic.

"Negoescu a venit la mine si mi-a recunoscut ca nu are niciun drept succesoral. Am castigat doua procese cu acestia. Sunt murdarii pe care mi le fac "Magaru" si Camataru.", a spus Mititelu, conform sursei citate.

Pierderi de 40 de milioane de euro

Daca ar fi putut valorifica actiunile pe bursa pana la litigiul cu Negoescu, Adrian Mititelu ar fi obtinut aproximativ 40 de milioane euro. Patronul Universitatii a primit si o oferta de 20 de milioane de euro de la Dinu Patriciu, insa a refuzat-o, considerand propunerea ca fiind inacceptabila.

Se cauta solutii

Deputatul PNL Ionut Stroe propune sa se organizeze un referendum in Craiova prin care locuitorii Baniei sa decida daca doresc sau nu ca o parte din taxele si impozitele locale sa se indrepte catre echipa de fotbal Universitatea Craiova, deoarece clubul trece printr-o perioada financiara foarte dificila.

Un deputat propune ca o parte din taxele si impozitele locale sa mearga la clubul "U" Craiova

Adrian Mititelu a vandut deja un teren pentru a acoperi datoria fata de bugetul local, de aproximativ 300.000 de lei.

Mititelu a gasit solutia salvarii Craiovei de la faliment

Managerul echipei Universitatea Craiova, Victor Piturca, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca exista sanse sa nu mai continue din aceasta iarna la gruparea din Banie daca situatia financiara nu se va ameliora, in conditiile in care datoriile clubului sunt foarte mari si nu stie cum s-ar putea iesi din aceasta situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Mititelu sabotat, #Universitatea Craiova faliment , #Universitatea Craiova