Adi Mutu, cronica unui dezastru asteptat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 16 Martie 2012, ora 10:03
4438 citiri
Adi Mutu, cronica unui dezastru asteptat

Adi Mutu este unul din cei mai talentati fotbalisti pe care i-a avut Romania, insa acest talent urias nu a fost dublat de un caracter pe masura, motiv pentru care, la 33 de ani, cel supranumit "Fenomenul", aidoma marelui Ronaldo, este aproape ruinat, huiduit de fani si pe punctul de a "bifa" prima retrogradare din cariera.

Prima parte a anului 2012 a fost o inlantuire de mici dezastre pentru Mutu, care a fost lovit din toate partile.

Echipa de club, Cesena, se zbate in subsolul clasamentului din Serie A, suporterii "calutilor de mare" au ajuns sa rada de atacantul roman chiar pe stadion, in mare parte din cauza vietii extrasportive a acestuia, la nationala alearga disperat dupa un gol care l-ar face egal cu Hagi iar Chelsea este tot mai aproape de a-i lua din conturi 17 milioane de euro, cam cat a adunat in toata cariera.

Daca in alte momente ale vietii a reusit sa treaca peste toate greutatile si sa iasa mult mai puternic (vezi imposibilitatea de a se impune la Inter si plecarea la Verona sau transferul la Juventus dupa scandalul "cocaina") acum Mutu pare daramat, cel putin din punct de vedere sportiv.

Avertizat de selectionerul Victor Piturca, antrenorul transmitandu-i ca trebuie sa isi gaseasca o noua echipa in vara, "Briliantul" nu mai este dorit de nimeni. Chiar impresarii sai au admis ca Mutu, care poate parasi pe Cesena in eventualitatea in care echipa retrogradeaza, s-ar putea orienta catre bani, urmand a alege un transfer "exotic" prin Rusia, China sau zona araba.

Asta ar insemna automat expulzarea din lotul echipei nationale, insa cand ai datorii de 17 milioane de euro performanta trece pe locul secund.

Mai trist este ca in urma lui Adi Mutu nu va ramane decat regretul. Al lui si al nostru. Desi a fost legitimat si a jucat la echipe uriase, asa cum sunt Inter, Chelsea, Juventus si chiar Fiorentina, "Il Fenomeno" s-a ratat din cauza caracterului care l-a tradat intotdeauna.

Caracterul l-a facut sa rateze pasul catre o echipa din prim-planul fotbalului mondial si tot caracterul l-a adus printre "muritori" dupa ce Abramovici l-a facut cel mai scump sportiv roman din istorie, transferandu-l pe Stamford Bridge.

Esecul lui Mutu era unul anticipat si asteptat de toata lumea, insa asta nu face ca regretele celor care i-au vazut si admirat talentul sa fie mai mici.

Adi Mutu, atac la strategia lui Nelu Varga și la rezultatele CFR Cluj
Adi Mutu, atac la strategia lui Nelu Varga și la rezultatele CFR Cluj
Adrian Mutu a plecat de la CFR Cluj după partida pierdută cu Corvinul Hunedoara în Cupa României. Acesta a aruncat câteva înțepături către Nelu Varga după eșecul drastic cu cei de la...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Adrian Mutu, #cariera adi mutu, #Mutu Cesena, #mutu transfer 2012 , #Cesena