Cum si-a schimbat Mutu discursul despre Mourinho: De la "are calitati umane" la "e terminat"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 10 Decembrie 2015, ora 14:56
3139 citiri
Cum si-a schimbat Mutu discursul despre Mourinho: De la "are calitati umane" la "e terminat"
Foto: Mundo Deportivo

Adrian Mutu a revenit in atentia jurnalistilor din lumea intreaga dupa un atac fara precedent la adresa lui Jose Mourinho, managerul lui Chelsea.

In ceva mai mult de doi ani, discursul veteranului atacant roman s-a schimbat radical, trecand de la "un antrenor bun ce are calitati umane" la "o persoana falsa si un antrenor terminat".

Nu reprezinta un secret pentru nimeni ca Mutu nu este cel mai mare fan al lui Mourinho dupa ce lusitanul l-a dat afara de la Chelsea in urma cu 12 ani, dupa ce l-a prins ca utiliza cocaina.

Insa, cel putin la nivel declarativ, Mutu parea ca incearca sa treaca peste acel episod, pe care si l-a asumat.

In aprilie 2013, pe cand evolua in Ligue 1, la Ajaccio, "Briliantul" a fost invitatul unei televiziuni franceze, iar subiectul Mourinho n-a lipsit de pe lista moderatorilor. Numai ca atunci romanul avea un discurs complet diferit.

"Cred ca Mourinho a ajuns la acest nivel pentru ca, pe langa calitatile de antrenor, are si calitati umane. Sa spunem ca atunci nu a fost totul foarte bine pentru mine, insa nu cred ca a fost vina lui", declara Mutu in aprilie 2013, in Franta.

La ceva mai mult de doi ani si jumatate de la acel interviu, chestionat de jurnalistii britanici, discursul "Briliantului" a fost mult mai agresiv.

Mutu, atac fara precedent la adresa lui Mourinho: E terminat!

"A fost un antrenor mare in trecut, insa, ca persoana, este foarte fals. Este interesat doar de el si nu-l intereseaza cum se simt sau ce gandesc jucatorii lui. Nu poti sa te duci si sa vorbesti cu el. Ca antrenor, e terminat. Nu mai are cum sa isi revina. Cum iti poti reveni dint-o situatie ca asta?", a spus Mutu in aceasta saptamana.

In aprilie 2013, Jose Mourinho o antrena pe Real Madrid in "cel mai slab sezon din cariera" sa, asa cum singur avea sa declare, iar dupa cateva luni ii parasea pe "galactici" pentru a reveni la Chelsea. La randul sau, Mutu juca la ultima echipa importanta din cariera lui, Ajaccio, si reusea sa inscrie 11 goluri intr-un campionat bine cotat, cum este cel al Frantei.

Reactia lui Jose Mourinho dupa atacul fara precedent al lui Mutu

In decembrie 2015, Mourinho se afla pe banca tehnica a lui Chelsea, insa are un sezon dezastruos, echipa londoneza fiind mai aproape de locurile retrogradabile decat de cele de cupe europene. Iar Mutu tocmai a incheiat un sezon de trei luni in India, unde a inscris doar patru goluri, si isi cauta o echipa dispusa sa ii ofere un contract.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mutu scandal Mourinho, #Mutu Mourinho scandal, #Mutu Mourinho Chelsea scandal , #Chelsea