Mutu i-a dat sah-mat lui Abramovici

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 19:49
14591 citiri
Mutu i-a dat sah-mat lui Abramovici

Incercarea lui Roman Abramovici de a obtine despagubiri de peste 17 milioane de euro din partea lui Adrian Mutu se sfarseste tot mai prost pentru miliardarul rus.

Averea lui Mutu este protejata de armata de avocati pe care atacantul lui Ajaccio a angajat-o. Roman Abramovici are o decizie din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, conform careia, cu tot cu dobanda, datorita a crescut la 20 de milioane de euro, insa aceasta nu poate fi pusa in executare, informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Cum a reusit Mutu sa scape de plata datoriei? Avocatii atacantului au atacat decizia la CEDO, unde a facut o plangere si impotriva celor de la FIFA, care ar fi trebuit sa puna in executare decizia. Si cum FIFA a devenit parte implicata, plata datoriei s-a suspendat.

"Mutu pretinde ca decizia TAS incalca articolele 45, 101 si 102 din Tratatul de Functionare al Uniunii Europene, precum si drepturile omului. Mutu sustine ca un sistem de transfer care poate duce la o raspundere personala asa de substantiala contravine Legii Liberei Circulatii, Legii Concurentiale si Conventiei Europene pentru Drepturile Omului", explica Adam Lewis, unul dintre avocatii lui Mutu.

Aflata in aceasta situatie, Chelsea a incercat sa il lase pe Mutu fara locuintele pe care le poseda in America. Varful lui Ajaccio are un imobil cu patru dormitoare (evaluat la 2,6 milioane dolari), o casa cu trei dormitoare (evaluata la 1,4 milioane dolari) si un apartament cu doua dormitoare (cumparat cu 975.000 dolari).

Londonezii au avut succes intr-o prima instanta din America, dar decizia a ramas doar pe hartie intrucat Mutu este protejat de Legea Familiei din Florida. Pentru ca imobilele se aflau si pe numele sotiei, acestea nu au putut fi instrainate deoarece i-ar fi adus prejudicii si lui Consuelo Mutu.

Intre timp, protejat de sistemul legislativ, Mutu a demarat mai multe afaceri, in vreme ce Roman Abramovici incearca piste noi pentru a recupera o parte din bani. El a actionat in instanta cluburile Juventus si Livorno, la care Mutu a fost legitimat dupa cazul "Cocaina".

C.S.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Adrian Mutu Roman Abramovici, #datorie Mutu Chelsea , #Chelsea