Mutu vrea sa joace la EURO 2016: Am vorbit cu Iordanescu

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 12:43
2765 citiri
Mutu vrea sa joace la EURO 2016: Am vorbit cu Iordanescu
Foto: Facebook/ Adrian Mutu

Atacantul roman Adrian Mutu spera ca evolutiile sale de la FC Pune City, din Super Liga indiana de fotbal, sa il readuca la echipa nationala si chiar sa participe la EURO 2016, in cazul in care tricolorii se califica, a afirmat jucatorul de 36 de ani intr-un interviu acordat presei indiene.

Mutu vrea sa dea totul in cele trei luni cat dureaza Super Liga indiana (ISL), care va debuta in weekend: "Este una dintre cele mai mari provocari din cariera mea. In niciun caz nu va fi usor. M-am antrenat din greu, am comunicat constant cu clubul pentru a intelege filosofia si pretentiile si sunt decis sa dau totul".

"Recent am discutat cu antrenorul echipei nationale si mi-a spus ca daca voi continua sa joc, chiar si in ISL, ma va lua in calcul pentru EURO 2016. E o motivatie uriasa pentru mine sa continui si o iau foarte in serios", a declarat Mutu pentru portalul Sport360.

La 36 de ani, Mutu este unul dintre cei mai varstnici jucatori din ISL, care numara opt echipe, noteaza sursa amintita.

Mutu vrea sa profite si de perioada nefasta prin care trec atacantii nationalei Romaniei, tricolorii avand un singur gol marcat in patru partide. Totodata, Mutu doreste sa bata recordul de goluri la echipa nationala, pe care il detine la egalitate cu Gheorghe Hagi (35 goluri).

Stagiul de pregatire efectuat cu FC Pune City in Turcia l-a readus in forma pe Adi Mutu, care nu a mai jucat fotbal din septembrie 2014, cand si-a reziliat contractul cu Petrolul Ploiesti.

Mutu nu stie daca poate fi numit "mentor" pentru colegii sai mai tineri, dar afirma ca ii va ajuta cu experienta sa: "Nu stiu daca ma pot numi mentor. Dar va asigur ca voi impartasi experienta mea... tot ce ii pot invata. Jucatorii indieni sunt foarte simpatici, deschisi, dornici sa invete. Ma intreaba diferite lucruri, sunt sportivi talentati, dar nu au experienta. Cred ca este un lucru normal, deoarece in India fotbalul nu a fost popular pana acum cativa ani".

Atacantul roman considera ca echipa sa are o sansa la titlu cu jucatori precum Didier Zokora sau Tuncay Sanli si un antrenor ca David Platt: "David este un manager cu experienta vasta, iar jucatorii straini din echipa sunt valorosi. Avem o echipa puternica, care poate castiga titlul daca va ramane consistenta in joc".

Totodata, Mutu a mai spus ca o competitie cum este Super Liga indiana este un lucru bun, deoarece isi poate reintalni prieteni ca John-Arne Riise, Nicolas Anelka sau Roberto Carlos.

"Nu m-am asteptat ca tentativa mea de revenire la echipa nationala sa inceapa in India. Nu stiu unde vor juca dupa ISL. Dar acum ma gandesc la viitorul apropiat. Sper sa fiu in forma, sa marchez goluri si sa ajut echipa sa castige titlul de campioana", a conchis Mutu.

FC Pune City va debuta pe 5 octombrie, acasa, cu Mumbai City FC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Mutu Euro 2016, #Mutu revine nationala, #Mutu Iordanescu nationala, #Mutu Iordanescu Euro 2016 , #stiri Adrian Mutu