Un post caldut pentru Mutu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 22 Februarie 2018, ora 07:54
7014 citiri
Un post caldut pentru Mutu

Adrian Mutu a anuntat recent ca va demisiona din functia de manager sportiv al Federatiei Romane de Fotbal, insa numai dupa ce isi va gasi un alt loc de munca.

Fostul mare atacant roman a mai marturisit ca nu ii place ceea ce face la FRF si ca abia asteapta sa devina antrenor cu acte in regula pentru a putea prelua o formatie de prima liga.

In primul rand, trebuie apreciata sinceritatea lui Mutu. Nu sunt multi angajati care au puterea sa recunoasca faptul ca nu vin cu placere la locul de munca, iar pentru asta "Briliantul" are un plus. Dar doar atat.

Trecand peste momentul de sinceritate, mi se pare ca Adrian nu constientizeaza inca ce pozitie ocupa. Sau este constient de ea, dar nu-i pasa. Mutu este managerul sportiv al echipei nationale, omul care ar trebui sa fie liantul dintre banca tehnica a primei reprezentative si conducerea Federatiei, dar si cel care il asista pe selectioner in discutiile acestuia cu jucatorii aflati in angrenajul "tricolorilor".

Spunand ca nu ii place ceea ce face, fostul fotbalist dinamiteaza putin pozitia lui Cosmin Contra si am sa dezvolt imediat.

Unul dintre principalele obiective ale inceputului de mandat a fost pentru Contra convingerea lui Stefan Radu sa revina la prima reprezentativa. Selectioner a discutat de mai multe ori cu fundasul lui Lazio si a efectuat chiar o calatorie in Italia, insotit de Mutu, pentru a vorbi personal cu jucatorul. Povestea este istorie, Stefan Radu a refuzat iarasi nationala.

Dar dupa declaratiile lui Mutu avem dreptul sa privim in alta cheie refuzul acestuia? Se poate ca fundasul sa nu fi fost convins dupa discutia cu un manager sportiv plictisit, caruia nu-i place locul sau de munca si care asteapta prima oferta ca sa plece? Eu zic ca se poate!

Faptul postul de manager sportiv al FRF a fost inventat de Burleanu tocmai pentru a aduce un nume mare, ca Adrian Mutu, in staff-ul Federatiei nu este un secret. Asa cum nu este un secret nici faptul ca "Briliantul" se saturase sa stea la Dinamo si a ales sa plece alaturi de prietenul Contra la echipa nationala.

Ce socheaza, din punctul meu de vedere, este dezinvoltura cu care oamenii astia isi va numai interesul personal. Mutu avea nevoie de un loc de munca linistit si caldut si s-a dus la FRF. Burleanu avea nevoie de un nume cunoscut din fotbal pentru a arata ca nu este singur pe la Federatie si i-a inventat un job lui Mutu.

In toata aceasta ecuatie, fotbalul a cazut in plan secund. Burleanu pare complet neinteresat de ce face Mutu la FRF, daca face ceva, iar acesta din urma lasa impresia ca abia asteapta sa treaca timpul, sa-si ia licentele si sa plece de acolo. Merita oare sa ne intrebam daca am fi avut un fotbal putin mai bun daca in locul lui Mutu am fi avut un manager sportiv care chiar isi iubea meseria si lucra asa cum trebuie?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mutu manager FRF, #Mutu post FRF, #Mutu Burleanu FRF , #stiri Adrian Mutu