Bradisteanu, urmarit penal in cazul Nastase: Vezi ce probleme a mai avut cu justitia

Marti, 26 Iunie 2012, ora 17:52
4908 citiri
Bradisteanu, urmarit penal in cazul Nastase: Vezi ce probleme a mai avut cu justitia
Foto: Arhiva

Chirurgul Serban Bradisteanu, urmarit penal in cazul Adrian Nastase, a mai fost acuzat de procurorii DNA in 2007, pentru fapte de coruptie.

Fost senator PSD in perioada 2000-2004, Bradisteanu a fost acuzat intr-un dosar deschis pentru achizitionarea de aparatura medicala destinata penitenciarelor. La momentul respectiv Serban Bradisteanu era sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca. El a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Conform informatiilor aparute in presa, Bradisteanu a fost acuzat ca a primit mita de 4 milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice, in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata. Procurorii anticoruptie au sustinut ca Bradisteanu a "viciat procedura de licitatie", favorizand firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse.

Conform DNA, prejudiciul produs Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a fost in valoare de 9.169.606 de euro. Bradisteanu a pledat nevinovat tot timpul, dar procurorii au identificat sumele primite in conturile firmei sale Arnell Development Lt (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, mai exact de 500.000 dolari si 3.594.333 euro, "reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei".

Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe Bradisteanu, pe 3 decembrie 2009, dar procurorii DNA au facut apel, iar in decembrie 2010 Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Bradisteanu va fi rejudecat de Tribunalul Bucuresti, procesul fiind pe rol.

Marti, procurorii au inceput urmarirea penala pe numele lui Serban Bradisteanu si al altor trei ofiteri de politie, acestia fiind suspectati ca "au avut intelegeri premergatoare legate de modul in care sa se faca arestarea si ulterior incarcerarea lui Nastase", cu scopul de a-l salva de efectuarea celor doi ani de inchisoare la care a fost condamnat in "Trofeul Calitatii".

Bradisteanu este cel care i-ar fi pus un diagnostic lui Adrian Nastase in conformitate cu care fostul premier va trebui operat de urgenta pe cord, diagnosticul fiind trimis la IML pentru luarea unei decizii privind intreruperea pedepsei.

Chirurgul a mai fost implicat intr-un caz similar, cel al presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD). In 2011, cand acesta a fost trimis in judecata pentru luare de mita si urma sa fie arestat preventiv, lui Constantin Nicolescu i s-a facut rau in sala de judecata si a fost transportat de urgenta tot la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a primit ajutor medical de urgenta de la acelasi medic chirurg, Serban Bradisteanu. Presiunea mediatica exercitata de colegii de partid al lui Nicolescu a facut ca, pana la urma, Constantin Nicolescu sa fie judecat pana azi in stare de libertate.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Serban Bradisteanu proces condamnat, #Bradisteanu condamnat mita , #condamnat