Iliescu il apara pe Nastase: Facatura. Vezi ce spune despre demisie

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 12:09
7580 citiri
Iliescu il apara pe Nastase: Facatura. Vezi ce spune despre demisie
Foto: Adevarul

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a luat apararea lui Adrian Nastase, condamnat luni la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", considerand ca e victima unei "facaturi" care sa-l scoata din jocul politic pe fostul premier.

"Sper ca la recurs lucrurile sa se mai limpezeasca. Mi se pare cam abuziva masura. Nu pot sa fac judecati la adresa unei hotarari judecatoresti, dar mi se pare exagerata (...) Sentimentul general e ca e o chestiune de facatura - legat de o campanie electorala sa fie judecat un om e cam tras de par", a declarat Iliescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca si el crede ca s-a dorit eliminarea lui Nastase din jocul politic, asa cum acuza fostul premier, Ion Iliescu a raspuns doar: "Bineinteles".

"Demisie? Omul e in recurs"

Ion Iliescu nu s-a aratat favorabil unei demisii din PSD a lui Adrian Nastase in cazul unei decizii definitive de condamnare, insa nu a dorit sa o respinga transant, spunand ca trebuie asteptat raspunsul.

"Nu cred (ca trebuie sa demisioneze din PSD -n.red.) Omul e in recurs. Sa vedem ce spune recursul", a spus Ion Iliescu.

Fostul sef de stat crede ca populatia il vede inca bine pe Adrian Nastase si nu tine seama asa mult de condamnare, considerand ca aceasta s-a facut pe baza unei "chestiuni cam inventate".

"Dincolo de acest spectacol al unei tracasari judecatoresti, omul are perceptia lui. A fost conducatorul partidului, seful unui Guvern si cel mai bun sef de Guvern din toata aceasta perioada, e o perceptie mai complexa despre un asemenea om si o judecata intamplatoare, pe o chestiune cam inventata...", ne-a mai declarat Ion Iliescu.

Condamnarea lui Nastase - o premiera

Fostul premier Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare, in urma acuzatiilor potrivit carora si-a finantat campania electorala din fondurile colectate in cadrul simpozionului "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii.

Magistratii Inaltei Curtii de Casatie si Justitie au decis si ca lui Adrian Nastase sa ii fie interzise anumite drepturi, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, instanta a dispus confiscarea a aproape 40.000 de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Ce spune Nastase

"Practic, dupa primul dosar, in care s-a pronuntat achitarea, presiunile asupra judecatorilor de la Inalta Curte au fost imense. Nu din partea mea, ci din partea celor care au orchestrat dosarul. Ganditi-va ca Daniel Morar e in campanie electorala sa i se prelungeasca mandatul. Daca s-ar fi dat achitare, ar fi fost un dezastru pentru DNA. Batalia e intre DNA si judecatorii de la Inalta Curte", a declarat Adrian Nastase dupa anuntarea sentintei.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat in Constructii, si de alte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, in rechizitoriul inaintat instantei procurorii anticoruptie sustinand ca simpozionul "Trofeul calitatii" a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase a fost trimis in judecata acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Iliescu condamnare Nastase, #Iliescu condamnare Nastase facatura , #condamnat