Ioan Ghise: Decizia in cazul Nastase, un moment de referinta pentru statul de drept

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 23:09
1941 citiri
Ioan Ghise: Decizia in cazul Nastase, un moment de referinta pentru statul de drept

Senatorul liberal Ioan Ghise a declarat, miercuri, ca regreta hotararea ICCJ de condamnare a fostului premier Adrian Nastase, apreciind ca aceasta reprezinta un moment de referinta pentru statul de drept in Romania si ca prin precedentul creat justitia ar trebui sa mearga mai departe cu deciziile, chiar in cazul sefului statului.

"Pentru persoana lui Adrian Nastase, pe care il cunosc personal de 20 de ani, regret profund decizia. Pentru Romania actuala si viitoare, pentru statul de drept, cred ca este o premiera importanta cu semnificatie fundamentala, in sensul ca un fost premier timp de patru ani, un fost presedinte al Camerei Deputatilor, fost ministru de Externe, la un moment dat posibil presedinte al Romaniei este condamnat. Cred ca este un moment de referinta pentru statul de drept in Romania si, conform principiilor democratiei si statului de drept, este esential sa ne conformam unei sentinte definitive irevocabile a justitiei. Cred ca pe aceste baze se poate fonda un viitor mai bun si cu speranta in democratie si in dezvoltare pentru Romania", a declarat Ioan Ghise.

El a aratat ca justitia ar trebui, in contextul in care s-a creat un precedent, sa mearga mai departe cu deciziile. "Daca s-a creat un astfel de precedent, poate ca pentru Romania si democratia din Romania este esential sa mergem mai departe si cu cel care acum exercita functia de presedinte al Romaniei - este inculpat in dosarul Flota si in acelasi timp este intr-o postura de infractiune in dosarul vilei din Mihaileanu. Adica, daca s-a facut un astfel de pas important pentru statul de drept, suprematia deciziei puterii judecatoresti, atunci trebuie mers mai departe, tocmai ca sa consolidam ceea ce reprezinta un principiu fundamental - respectarea legii si apoi separatia puterilor si infaptuirea justitiei prin deciziile irevocabile ale puterii judecatoresti", a subliniat liberalul.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Ghise a sustinut ca in mod sigur decizia va aduce prejudicii de imagine USL. "Nu conteaza din ce parte este actorul politic, inevitabil partea din care el provine cand este condamnat are ceva prejudicii de imagine de incasat", a afirmat liberalul.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, miercuri, pe fostul prim-ministru Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". Decizia este definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Ghise, #condamnare Adrian Nastase, #moment referinta, #stat de drept , #condamnat