Lucian Bolcas, avocatul lui Nastase: Decizia nu ma surprinde, ma cutremura (Video)

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 19:20
5453 citiri
Lucian Bolcas, avocatul lui Nastase: Decizia nu ma surprinde, ma cutremura (Video)

Lucian Bolcas, avocatul lui Adrian Nastase, condamnat miercuri la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", s-a declarat cutremurat de decizia judecatoreasca.

"Va rog sa ma iertati dar aceasta decizie nu ma surprinde, ma cutremura. Nu este vorba doar de soarta lui Nastase, este un om care merge nevinovat sa faca puscarie, este o drama pentru justitia romaneasca", a spus Bolcas, avocatul lui Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

"Cum poti sa confirmi o sentinta cand judecatorul a scris cu mana lui ca nu exista probe directe, dar stie el ca reprezenta coruptia in anii 2000? Am vazut asemenea sentinte numai rascolind sentintele tribunalului militar in anii '50", s-a scandalizat Bolcas.

In opinia avocatului lui Nastase, aceasta decizie este "irevocabila in tara" dar "Curtea Europeana a Drepturilor Omului va fi chemata sa-si dea parerea cu privire la caz".

La randul sau, pesedistul Dan Sova s-a declarat surpins de decizie si a subliniat ca Nastase a fost "condamnat fara probe". "Pe mine ca avocat ma ingrijoreaza". "Cred ca avem o problema cu justita, foarte mare...", a spus Sova.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Decizia in dosarul Trofeul Calitatii este definitiva si urmeaza sa fie pusa in executare. Adrian Nastase trebuie sa se prezinte in arest in 24 de ore.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis in parte recursurile facute de Adrian Nastase si ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii".

Astfel, instanta a casat sentina din ianuarie prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si, in rejudecare, a schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat.

Pentru noua infractiune retinuta in cazul lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare.

"Se admite recursul pentru toti inculpatii, se schimba incadrarea juridica a faptei lui Adrian Nastase, dar se mentine sentinta de inchisoare de doi pentru Adrian Nastase cu executare si interzicerea unor drepturi", a anuntat judecatoarea ICCJ.

In acelasi dosar, Irina Jianu a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare, Marina Popovici - 5 ani de inchisoare cu executare, Bogdan Popovici - 6 ani inchisoare cu executare si Diana Gasparovici - 5 ani inchisoare cu executare.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Adrian Nastase avocat Bolcas, #Bolcas reactie condamnare Nastase, #Adrian Nastase condamnat , #condamnat
Comentarii