Nastase acuza Bruxelles-ul si Washingtonul si da indicatii Antenei 3

Sambata, 03 August 2013, ora 23:11
6443 citiri
Nastase acuza Bruxelles-ul si Washingtonul si da indicatii Antenei 3
Foto: Antena3

La un an de la referendumul pentru demiterea presedintelui, Adrian Nastase afirma ca suveranitatea Romaniei a fost afectata de interventiile Comisiei Europene si Statelor Unite. In plus, el spune ca nu se mai teme decat de esafod si le da indicatii jurnalistilor de la Antena 3.

Invitat sambata seara la Antena 3, Adrian Nastase a sugerat mai intai ca fostul procuror sef al DNA, Daniel Morar, i-ar fi facut un cadou presedintelui Basescu incepand urmarirea penala pe numele lui chiar pe data de 4 noiembrie, ziua de nastere a sefului statului.

"Poate ca domnul Daniel Morar nu stia", a adaugat el, completand insa ca acest episod este ilustrativ pentru "ideea de justitie" in Romania.

Tot legat de condamnarea sa in dosarul Trofeul Calitatii, pe care multi au considerat-o factorul declansator al evenimentelor de anul trecut, Adrian Nastase a explicat ca i s-a parut "interesanta interventia occidentala in ceea ce priveste felul in care s-au derulat evenimentele".

C.Guseth (Freedom House): Anul trecut a fost o mineriada in plan juridic - Interviu

Intrebat de moderatorul emisiunii daca este adevarat ca Romania a fost tratata de UE si SUA ca o "colonie", Adrian Nastase a replicat: "Daca luam in considerare cele 11 puncte impuse de la Bruxelles si de la Washington, in mod evident statutul de suveranitate a fost afectat".

Fostul premier a precizat ca se refera mai ales la punctul care prevedea explicit ca presedintele interimar Crin Antonescu sa nu acorde gratieri, lucru subliniat in repetate randuri de partenerii externi in timpul suspendarii lui Traian Basescu.

"Nici nu cerusem si nu aveam de gand", a subliniat Nastase, precizand insa apasat ca acesta este un atribut al presedintelui Romaniei si nimeni altcineva nu trebuie sa se amestece.

Pe de alta parte, Adrian Nastase le-a luat apararea jurnalistilor de la Antena 3, in contextul in care Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu si persoana juridica Antena 3 sunt urmariti penal pentru santaj.

El a spus ca Traian Basescu s-a despartit de PDL si acum nu mai are pe nimeni care sa il apere dupa ce isi va termina mandatul, asa ca are tot interesul ca Antena 3 sa fie afectata, pentru a nu-l putea ataca dupa 2014.

In context, Adrian Nastase a atras atentia ca "se incearca amorsarea unor ONG-uri", impotriva Antenei 3. "Nu trebuie lasat ca bulgarele sa se rostogoleasca", a avertizat el.

Antena 3 sfideaza legea, iar CNA tolereaza - Freedom House si Expert Forum

Urmeaza verdictul in dosarul Zambaccian

Adrian Nastase a fost intrebat cum asteapta sentinta in dosarul Zambaccian, care va veni in toamna. Moderatorul emisiunii, Alessandra Stoicescu, a spus ca in dosarul Trofeul Calitatii "a fost o sentinta politica" si ca "prima data ati fost condamnat fara probe", si l-a intrebat pe Nastase daca se sperie de ce va fi in toamna.

"Dupa ce am avut experienta penitenciarului cred ca doar esafodul ar putea sa ma mai sperie", a bravat Nastase.

In plus, fostul premier a sustinut ca in dosarul Zambaccian "lucrurile sunt atat de evidente" incat nici macar nu se gandeste la o posibila condamnare, a lui sau a sotiei sale, de asemenea invinuita in dosar.

Sotii Nastase au primit mita obiecte insirate pe zeci de pagini - recursul DNA in Zambaccian (Video)

"Sunt in continuare o tinta pentru Basescu", a subliniat el.

Invitat sa comenteze situatia doctorului Serban Bradisteanu, invinuit de favorizarea infractorului pentru ca l-a tinut in spital dupa tentativa de sinucidere, Adrian Nastase a facut "o paralela"cu un caz intens mediatizat in aceste zile de Antena3, "un dosar in care cineva era acuzat de favorizarea infractorului", referindu-se la presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala.

"Poate puneti in paralel care au fost acuzatiile de favorizare a infractorului in cazul doctorului Bradisteanu si ce inseamna in alte cazuri favorizarea infractorului, in care s-a dat neinceperea urmaririi penale", le-a sugerat Adrian Nastase jurnalistilor de la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Nastase suveranitate gratiere Barroso, #Nastase condamnare Zambaccian, #Nastase Antena3 favorizarea infractorului , #condamnat