Nastase acuza o conspiratie: Presiuni imense asupra judecatorilor

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 15:57
3901 citiri
Nastase acuza o conspiratie: Presiuni imense asupra judecatorilor

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, dupa aflarea verdicului care il condamna la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", ca aceasta decizie e incorecta si a acuzat pentru asta DNA.

"Practic, dupa primul dosar, in care s-a pronuntat achitarea, presiunile asupra judecatorilor de la Inalta Curte au fost imense. Nu din partea mea, ci din partea celor care au orchestrat dosarul. Ganditi-va ca Daniel Morar e in campanie electorala sa i se prelungeasca dosarul. Daca s-ar fi dat achitare, ar fi fost un dezastru pentru DNA. Batalia e intre DNA si judecatorii de la Inalta Curte", a declarat Nastase la Realitatea TV, dupa anuntarea sentintei.

El a indicat-o pe judecatoarea Ioana Bogdan, fosta consiliera a sefului DNA, Daniel Morar, despre care a spus ca "a avut", alaturi de alt judecator, "o misiune politica"

"Am prezentat foarte clar faptul ca elementul esential legat de expertizele dispuse care au aratat ca prejudiciul Inspectoratului de Stat au fost zero, nu au fost luate in calcul de cei 2 judecatori. Cei 2 si-au facut datoria din punct de vedere politic, asta explica cum s-a derulat acest proces, cu 5 termene pe saptamana.

(...)Formulam recurs, bineinteles si sper ca judecatorii sa fie sub o presiune mai mica. Mi se pare ca DNA pe de o parte a instrumentat dosarul si pe de alta si-a trimis oamenii in completul de judecata. Azi echilibrul, decizia data in favoarea acuzarii printr-un om trimis la Inalta Curte de Morar, judecatoarea Ioana Bogdan. Acum s-a confirmat ca nu a putut sa aiba o atitudine independenta", a mai acuzat Nastase.

"A fost consiliera lui Daniel Morar. Inclin sa cred ca cineva care a fost consilier pentru procurorul sef al DNA a pastrat legaturi in continuare. Ea intrase in 2 din dosare, intrase intr-unul din ele, dar a fost retrasa, in acesta si-a facut datoria.

Incercare de a ma tine in afara vietii politice

Adrian Nastase a mai acuzat si faptul ca aceasta condamnare e o incercare de a fi tinut in afara vietii politice, spunand ca Traian Basescu si-a propus asta inca din 2005.

"E o incercare de a ma tine in afara vietii politice - va rog sa observati cei 2 ani de interzicere a unor drepturi. Asa a fost si sensul acestor procese. Dorinta a fost foarte clara, aceea de a construi un cadru de eliminare a mea din viata politica, asta a fost obiectivul lui Traian Basescu din 2005.

Basescu la Bruxelles, eu ma apar

"Dosarul a avut o dimensiune politica. Este un paradox: eu am fost cel care a finalizat intrarea in NATO, iar astazi Basescu este la Bruxelles, sa negocieze intrarea Romaniei in NATO, iar eu ma judec sa-mi dovedesc nevinovatia. Obiectivul lui Bsescu a fost, inca din 2005, sa ma tina deoparte de dezbaterea politica.

Recursul va fi facut de indata ce va fi facuta motivarea. Se va incerca o anumita blocare a activitatii mele politice, pentru ca, in mod clar, ceea ce conteaza in aceasta chestiune, se incearca tinerea mea deoparte de viata politica", a mai acuzat Nastase si la Romania TV

Un complet de executie

Adrian Nastase a acuzat si modul in care s-a instrumentat dosarul, vorbind de presiuni asupra martorilor si dand si cateva exemple.

"Expertiza care a fost comandata de experti independenti nu a fost luata in calcul, a fost luat doar raportul functionatilor de la DNA, mi se pare aberant (...)acela era un complet de executie (...) 60 dintre martori, invinuiti, apoi scosi de sub acuzare. DNA i-a tinut la santaj. Au fost obligati sa faca denunturi, diferite declaratii la DNA. In rechizitoriu, despre mine e vorba doar in 5 pagini", a mai afirmat Nastase.

Fostul premier a incheiat interventia la Romania TV spunand "Am trecut prin foarte multe in viata, dupa 7-8 ani de batalie cu sistemul condus de Traian Basescu, nu mi-e frica de nimic. Va rog sa cititi cele 22 de pagini cu notele scrise".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Nastase condamnat reactie, #Nastase presiuni judecatori , #condamnat