Nastase, despre condamnarea in cazul Zambaccian: Sacrificii rituale

Autor: Ana Ilie
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 18:23
3800 citiri
Nastase, despre condamnarea in cazul Zambaccian: Sacrificii rituale

Fostul premier Adrian Nastase atrage atentia asupra coincidentei dintre data de emitere a deciziei in cazul Zambaccian, in care era acuzat, si prezenta in Romania a secretarului general al Comisiei Europene, Catherine Day, cea responsabila de monitorizarea justitiei romane.

Sub titlul "Sacrificii rituale?", Nastase scrie, intr-o postare pe propriul blog : "Insistenta de a anunta vineri o decizie a instantei, in prezenta doamnei C.Day la Bucuresti (...) reprezinta coincidente sau incercarea de a realiza o vendeta politica interna prin folosirea unui mecanism extern?!".

"Nu stiu daca cei care au urmarit anuntul completului de judecata referitor la Dosarul Zambaccian, realizat - banuiesc - dupa prelungi deliberari, spre orele 16, au remarcat faptul ca in acea zi, vineri 30 martie, era prezenta la Bucuresti domana Catherine Day, secretar general al Comisiei Europene, persoana care, in fapt, coordoneaza de la Bruxelles 'monitorizarea' pe justitie (MCV)", incepe Nastase.

"Poate ca eu sunt subiectiv, dar credeti cumva ca insistenta de a anunta vineri o decizie a instantei, in prezenta doamnei C.Day la Bucuresti - in conditiile in care notele scrise ale avocatilor fusesera depuse doar cu doua zile inainte - ca si transmiterea motivarii la Dosarul Afiselor electorale, de catre judecatorii Ionut Matei si Ioana Bogdan (fosta consiliera a lui Daniel Morar), via DNA/site-ul Romania libera, la mijlocul acestei saptamani (eu voi primi oficial textul motivarii doar luni!) reprezinta coincidente sau incercarea de a realiza o vendeta politica interna prin folosirea unui mecanism extern?!", continua acesta.

In fine, Nastase se disculpa din nou, subliniind ca este de parere ca a procedat corect, si ca s-ar sacrifice doar in cazul in care de condamnarea sa ar depinde intrarea Romaniei in spatial Schengen .

"Sigur, daca Traian Basescu mi-ar spune ca intrarea Romaniei in Spatiul Schengen depinde de condamnarea mea pentru afisele electorale din 2004 sau pentru oricare alte motive, as putea sa accept acest sacrificiu, asa cum am facut in 2004, dupa al doilea tur la prezidentiale - cand, dupa finalizarea negocierilor cu UE, in decembrie 2004, pentru a nu periclita semnarea Tratatului de aderare, in mai 2005, nu am cerut renumararea voturilor - pentru diverse nereguli - ceea ce ar fi putut duce la revolte de strada, pe modelul 'revolutiei' de la Kiev, si in final la amanarea semnarii Tratatului".

"Cred, in continuare, ca atunci am procedat corect... Acum, am impresia insa ca mizele sunt marunte si chiar murdare...", incheie fostul premier.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase explicatie condamnare Zambaccian, #Nastase sacrificiu dosar Zambaccian , #condamnat