Nastase si inchisoarea: Cand DNA isi mananca parintii (Opinii)

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 23:59
9341 citiri
Nastase si inchisoarea: Cand DNA isi mananca parintii (Opinii)

Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare. Cu executare. Nu e definitiv, desigur, dar e memorabil.

Spre cine a aratat el cu degetul? Pe cine a acuzat de politie politica? DNA. Tocmai institutia pe care el insusi a infiintat-o si care pe atunci se numea PNA. Tocmai institutia pe care era acuzat ca a transformat-o in instrument politic folosit impotriva adversarilor si colegilor in 2003-2004.

Acum, Adrian Nastase numeste DNA "politie politica". Spune ca nu doar DNA i-a instrumentat incorect dosarul, dar si ca seful DNA, Daniel Morar, si-a trimis consiliera, pe Ioana Bogdan, judecatoare la Inalta Curte. Judecatoare tocmai in dosarul "Trofeul Calitatii", cel in care Adrian Nastase a fost condamnat. Fie ca e adevarat, fie ca e fals, avem un fenomen. DNA-ul si-a mancat parintele. Creatorul. Ce ironie, nu credeti?

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare

Totodata, condamnarea lui Adrian Nastase mai inseamna si altceva pentru Directia Nationala Anticoruptie. Inseamna o premiera spectaculoasa. Niciodata un politician de calibrul asta nu a fost condamnat la inchisoare, fie ca va fi achitat la recurs, fie ca nu.

Niciodata DNA nu a reusit o asemenea performanta. Orice s-ar intampla, astazi am asistat la nasterea unui nou rol al DNA. Si al unui nou rol al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acuzata, mai mult ca orice alta institutie, ca-i "scapa" pe corupti.

Cand DNA face un dosar al carui rezultat e tocmai condamnarea celui care a creat DNA, trebuie sa luam ceva si sa notam. E ziua in care DNA a aratat ca e puternica. Extrem de puternica. A aratat ca poate merge extrem de sus.

Cand vom crede ca a mers pana sus, sus de tot? Cand vom avea asa ceva pentru un ministru sau inalt functionar aflat inca in functie. Sau plecat recent, tot din cadrul partidelor aflate acum la putere.

Cand voi crede in DNA si ICCJ pana la capat

Poate ca e ceva dubios. Poate ca Adrian Nastase a fost condamnat pe drept, cu dosar facut bine si judecatori corecti. Cand voi fi sigur-sigur de asta? Cand vor curge condamnarile definitive pentru politicieni de mare calibru. Din toate partidele. Sunt multi, cu multe bube si multe dosare. Avem de unde alege si, in mod normal, ar trebui sa mai avem.

Cand vor curge capusele, afaceristii aia grasi - nu neaparat fizic - care se imbogatesc din contractele cu statul. Sunt multi si avem de unde alege.

Atunci voi crede complet in DNA si in ICCJ. Mai e pana acolo. Ceea ce e trist.

Fiori pe sira spinarii

Ce e ingrijorator pentru societatea romaneasca? Unde e marea dovada a locului in care suntem, unul al suspiciunilor continue si neincrederii in institutiile statului. Suntem intre doua extreme. Fie ca DNA a dat prima lovitura adevarata, cinstita, de curatare a societatii, fie avem incununarea unei inscenari sinistre. Asta gandesc multi. Ar trebui sa ne treaca fiori pe sira spinarii gandindu-ne daca DNA si-a facut treaba sau nu. Daca a fost vreodata libera, acum sau in timpul lui Adrian Nastase. Si, mai ales, ar trebui sa ne treaca fiori pe sira spinarii gandindu-ne in ce stat traim daca trebuie sa ne punem o asemenea intrebare.

In America, niciun politician mare care a fost condamnat nu acuza presiuni politice asupra judecatorilor. Da, acuza erori, acuza neintelegeri, acuza te miri ce. Dar nu acuza condamnari politice. Si nici populatia nu i-ar crede. Noi traim in altfel de tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Nastase DNA inchisoare, #Adrian Nastase condamnat, #Adrian Nastase DNA dosar , #condamnat