Adrian Nastase despre problema rromilor: Franta incearca sa arunce vine doar pe noi

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 23:36
2331 citiri
Adrian Nastase despre problema rromilor: Franta incearca sa arunce vine doar pe noi

Deputatul PSD, Adrian Nastase, desemnat marti dimineata de Comisia Juridica a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei raportor pentru problema rromilor, a dezvaluit vineri strategia francezilor in ceea ce priveste problema expulzarii cetatenilor acestei minoritati: Romania trebuie sa se ocupe de integrarea lor pentru ca a primit bani europeni pentru asta.

"Joi a avut loc dezbaterea raportului pe problema stigmatizarii rromilor prin discursuri si actiuni ce invoca, in anumite tari, securitatea nationala pentru a realiza expulzari colective... Seful delegatiei franceze, Jean-Claude Mignon, pe care il stiu de multi ani, a fost extrem de agresiv, impreuna cu toata delegatia Frantei, in a apara deciziile luate de autoritatile franceze", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Social democratul subliniaza faptul ca "meciul" s-a desfasurat intre "echipa" Frantei - completa si care isi adusese si supleantii, inclusiv pentru amendamente, si "echipa" Romaniei - descompletata cu 3 "jucatori", inclusiv seful echipei, plecati sa joace la Bucuresti, la echipa "de club" PD-L - pentru a modifica, neconstitutional, regulamentul Camerei (sub santajul UNPR).

"Care au fost tintele echipei franceze: stabilirea unei responsabilitati unilaterale a tarilor de origine de unde provin romii. Deci nu responsabilitate partajata, nu caracter general european al problematicii romilor, ci fiecare tara din Europa de est sa-si tina romii acasa si sa se ocupe de integrarea lor sociala ( evident problema nu se pune in aceeasi termeni pentru medici si alte cadre inalt profesionalizate).

Al doilea mesaj foarte clar, Romania a avut de la UE o suma mare de bani (ne-accesata, in totalitate, de altfel). De ce n-a folosit banii ca sa-i integreze pe romi. Si daca nu e in stare sa luam "noi" banii si sa facem ceea ce nu pot sau nu vor sa faca ei, la ei acasa", mai noteaza acesta.

Nu putem accepta sa devenim tapi ispasitori

Adrian Nastase reitereaza ideea ca sunt multe problema, insa "nu putem accepta ca dupa ce rromii au fost considerati tapi ispasitori pentru problemele generate de criza in anumite state europene, acum tarile lor de origine - Romania si altele - sa devina noii tapi ispasitori".

Adrian Nastase, raportor pe problema rromilor

"Interesant este faptul ca dupa ce reprezentantii francezi ne-au spus ca nu-i lasa Constitutia sa adune date despre etnia unei persoane, respingand amendamentul pe care-l propusesem, astazi ziarele din Franta vorbesc despre niste registre (fisiere), tinute de jandarmerie, pe etnii!!! Trebuie sa recunoastem insa ca si noua ne revine o parte din responsabilitatea de a gasi solutii economice si sociale pentru rromii de la noi din tara", mai noteaza social democratul.

Adrian Nastase mai crede ca "sunt multe alte lucruri pe care putem si trebuie sa le facem noi, insa astea nu exclud responsabilitatea altor tari de a se adauga eforturilor pentru rezolvarea unei probleme europene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Adrian Nastase problema rromilor, #Franta arunca vina Romania , #deputat