Adrian Nastase: Romania se indreapta cu pasi repezi spre dictatura

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 20:32
2177 citiri
Adrian Nastase: Romania se indreapta cu pasi repezi spre dictatura
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase acuza actuala guvernare de comiterea unor derapaje de la democratie, prin intentia de a amana alegerile de la Baia Mare, iar prin acest abuz grosolan Romania se indreapta cu pasi repezi spre dictatura.

Liderul social democrat sustine ca nu lipsa banilor pentru organizarea alegerilor este motivul amanarii, ci faptul ca PD-L nu are candidat si nu poate castiga in fata candidatului USL.

"Acum, guvernul vrea sa amane organizarea alegerilor, invocand lipsa banilor. Asa ceva este unic in istoria democratiei noastre. Un astfel de argument - lipsa banilor - poate fi invocat oricand si oriunde (si, din ce stiu, este contestat de consiliul local). In aceste conditii nu mai organizam alegeri niciodata. Abia acum putem intelege cu toti de ce Traian Basescu si guvernul sau au falimentat Romania: ca sa nu mai organizeze alegeri!", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Deputatul PSD sustine ca problema banilor este una falsa, deoarece luni, 18 aprilie, Consiliul local Baia Mare a votat, intr-o sedinta extraordinara, alocarea bugetului destinat scrutinului din 8 mai!

"Amanarea sau mai bine spus blocarea alegerilor de la Baia Mare nu are decat o singura justificare: PD-L nu poate castiga! Este un loc in care "flacara violet" nu functioneaza. USL este net in fata PD-L, iar pentru a castiga pedelistii trebuie sa cumpere foarte multe voturi (asa cum fac deja in foarte multe comune uitate de Dumnezeu, in care politia controlata politic poate acoperi abuzurile). Aici nu se mai poate fura, fiindca e prea la vedere. Este clar insa ca partidul lui Traian Basescu este dispus sa sacrifice orice pentru a se mentine la putere", mai scrie fostul premier.

Adrian Nastase apreciaza ca cei de la Putere au o strategia formata din doua componente: blocheaza administrativ alegerile, acolo unde nu are candidati care sa conteze si fraudeaza, intimideaza si cumpara voturi acolo unde poate.

"Romania se indeparteaza tot mai mult de democratie. O institutie fundamentala, ce da consistenta principiului reprezentativitatii - alegerile libere si corecte - este pe cale sa fie demolata. Cei care detin puterea se folosesc de orice mijloace pentru a influenta scorul electoral, iar institutiile statului, conduse de armate de politruci, sunt direct implicate in procesul electoral. Ceea ce se intampla la Baia Mare este o incalcare flagranta a oricarui principiu, norma si valoare democratica. Practic, alegerile nu se organizeaza deoarece partidul aflat la putere nu este pregatit, nu are candidat si nu are nicio sansa sa castige", mai noteaza fostul premier.

Adrian Nastase le reaminteste celor de la PD-L ca romanii nu ii mai vor, nu se mai simt reprezentati de actuala putere si nu au incredere in capacitatea lor de a gestiona tara.

"Prin urmare, ar trebui sa pregateasca inca de pe acum o explicatie ceva mai solida si mai consistenta pentru amanarea alegerilor din 2012, daca pregatesc asa ceva!", conchide Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Adrian Nastase acuza PDL, #PDL aplica dictatura, #organizare alegeri Baia Mare , #deputat