Nastase acuza Justitia din Romania si se adreseaza institutiilor europene

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 20:31
1731 citiri
Nastase acuza Justitia din Romania si se adreseaza institutiilor europene
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase acuza Justitia din Romania si sustine ca dosarele sale vor fi judecate de un "complet de executie", intr-o o scrisoare deschisa, adresata ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, judecatorului Nicolae Horatius Dumbrava, presedintele CSM si Liviei Doina Stanciu, presedinta ICCJ.

Acesta acuza ca numirea, de catre Daniel Morar, a judecatoarei Ioana Bogdan in completul care ii judeca dosarele este eroare judiciara, "complet de executie", iar de aceea s-a adresat atat institutiilor europene cat si altor organisme internationale.

Adrian Nastase anunta ca a transmis scrisori de informare ambasadorilor tarilor membre UE la Bucuresti, comisarilor europeni si altor reprezentanti ai unor organisme internationale, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

In scrisoarea deschisa transmisa de liderul social democrat catre presedintele CSM, Nicolae Horatius Dumbrava, Adrian Nastase scrie, ca timp de 6 ani, din razbunare politica, Traian Basescu, prin procurorii numiti de el la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, i-a instrumentat zeci de asa zise "dosare de mare coruptie".

Adrian Nastase cere recuzarea unei judecatoare in dosarul Matusa Tamara

"Aceste acuze penale de 'mare coruptie' se refera in realitate la cauze civile, pixuri si brichete din campania electorala sau adoptarea unei hotarari de guvern. Cele trei dosare se afla, in urma solicitarii mele ca Parlamentul sa-si dea avizul favorabil, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Astazi (joi n.red.) am avut surpriza sa constat ca noile complete de judecata ale ICCJ sunt de fapt 'complete de executie', in conditiile in care, in doua(!) din aceste complete, Daniel Morar, procurorul sef al DNA, cel care a instrumentat si comentat public dosarele mele, si-a numit propria consiliera, Ioana Bogdan", mai noteaza acesta.

Adrian Nastase mai scrie ca, desi a solicitat ca Ioana Bogdan sa se abtina, ca fiind incompatibila, aceasta a refuzat, iar cererea de recuzare pe care am formulat-o a fost respinsa.

"In aceste conditii, rezulta clar ca DNA a efectuat operatiile de hartuire politica si juridica impotriva mea iar acum incerca sa si judece si sa impuna condamnari. Aceasta numire dovedeste inca o data caracterul profund politic al dosarelor mele. Credeti ca, in aceste conditii, se mai poate vorbi, in Romania, de o justitie independenta?", se intreaba retoric acesta.

Nastase reitereaza ideea ca "sunt evidente evolutiile spre un regim dictatorial in Romania, in conditiile in care Traian Basescu a preluat controlul total asupra Guvernului, Parlamentului, Curtii Constitutionale, Parchetului General si, acum, asupra judecatorilor, inclusiv prin presiunea alcatuirii Consiliului Superior al Magistraturii".

"Gravitatea evolutiilor ma determina sa ma adresez atat institutiilor europene cat si altor organisme internationale", conchide social democratul.

Nastase: Nu poate fi impartiala

Adrian Nastase a declarat joi seara ca este nn lucru de necrezut ca DNA a ajuns sa judece, nu doar sa trimita dosarele.

"Sunt revoltat ca acum noua tehnica e sa isi trimita consilierii in completele de judecata. Mi se pare inadmisibil ca DNA sa si centreze si sa dea cu capul. Cum ar fi putut sa fie impartiala Ioana Bogdan? Daca a lucrat ani de zile, a fost mana dreapta a lui Daniel Morar, a facut referate, opinii. In cazul asta mai poate sa fie impartiala?", s-a intrebat deputatul PSD, la Realitatea Tv.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Adrian Nastase dosar, #scrisoare deschisa institutii europene , #deputat