Nastase: Parchetul nu a trimis probe noi la Camera Deputatilor

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 14:46
1497 citiri
Nastase: Parchetul nu a trimis probe noi la Camera Deputatilor
Foto: Wordpress

Vicepresedintele Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase a declarat ca la Biroul Permanent au fost trimise pentru a treia oara aceleasi dosare care il vizeaza, dosare despre care sustine ca justitia le-a declarat nule.

"Astazi la Biroul Permanent este trimis pentru a treia oara acelasi dosar, repet, Biroul Permanent s-a pronuntat, Comisiile juridice au dat doua sau trei rapoarte. S-a spus cumva ca s-au trimis probe noi. Nu este adevarat, sunt aceleasi dosare impachetate care au fost declarate nule de catre justitie, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat de patru ori in legatura cu dosarul respectiv constatand ca DNA a incalcat legea", a spus Adrian Nastase.

Liderul PSD a aratat ca se incearca, prin retrimiterea dosarelor sale in Parlament, crearea unei atmosfere in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an.

"Daca asta intra in prioritatile lui Traian Basescu si ale celor care fac acest joc in acest moment cand sunt atatea alte lucruri de rezolvat, eu cred ca vor plati pana la urma cu imaginea lor si cu popularitatea lor cei care incearca sa perpetueze ideea ca, de fapt, termopanele mele creeaza problemele tarii dupa patru ani de guvernare de dreapta in Romania", a continat Nastase.

Adrian Nastase a spus si ca, din informatiile sale, nu se va anunta ridicarea monitorizarii pe justitie pentru Romania in raportul CE din vara.

Procurorul general sustine ca argumentul folosit pentru restiuirea dosarelor lui Nastase la parchet nu este in acord cu legea fundamentala, se arata in scrisoarea trimisa de Laura Kovesi presedintelui Camerei Deputatilor pe 9 ianuarie.

Potrivit acesteia, atributia de a se pronunta asupra sesizarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie apartine in exclusivitate plenului Camerei Deputatilor si nu poate fi cenzurata de Biroul Permanent, care nu are printre atributiile reglementate de Regulament solutionarea sesizarilor referitoare la formularea cererii de incepere a urmaririi penale.

Parchetul a atasat, la aceasta scrisoare, "copii ale referatelor intocmite de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, ale adreselor prin care s-au comunicat date suplimentare la solicitarea Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputatilor, si ale inscrisurilor din dosarele nr. 68/P/2008 si 227/P/2006", respectiv "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in 10 decembrie 2008, trimiterea inapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" si "Matusa Tamara" pentru noi probe, pe motiv ca documentele pe baza carora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule. In raspuns, Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, pe 9 ianuarie, Camerei Deputatilor, avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", potrivit unor surse judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este audiat, vineri, la sediul DNA Constanţa, în legătură cu percheziţiile care au avut loc în urmă cu o lună la sediile...
#Adrian Nastase, #DNA, #matusa tamara, #Zambaccian 2 , #deputat