Scrisoarea lui Kovesi ii incaiera pe deputatii din Biroul Permanent

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 23:27
1697 citiri
Scrisoarea lui Kovesi ii incaiera pe deputatii din Biroul Permanent

Conducerea Camerei Deputatilor a decis trimiterea la Comisia juridica a scrisorii din partea Procurorului General, insa unii membri ai Biroului Permanent considera ca deputatii juristi vor trebui sa elaboreze un nou raport pentru plen, nu doar un punct de vedere asupra scrisorii.

Reprezentantii partidelor care au participat la sedinta au interpretari diferite in privinta deciziei luate si a misiunii Comisiei juridice.

Deputatii PSD si cei ai PNL considera ca la Comisie va ajunge numai solicitarea lui Kovesi, asupra careia deputatii juristi vor elabora un punct de vedere care va fi trimis Biroului Permanent, urmand ca abia ulterior acesta sa decida daca este necesara o noua recomandare a Comisiei privind urmarirea penala a lui Nastase.

Astfel, vicepresedintele BP, liberalul Bogdan Olteanu a precizat ca asteapta ca deputatii din Comisia juridica sa spuna care va fi parcusul dosarelor.

Deputatii PD-L sustin insa ca la Comisia juridica vor ajunge automat si dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", iar aceasta va trebui sa elaboreze un nou raport pentru plen. "In opinia mea, dosarele ajung si ele automat la comisie, dupa care se elaboreaza un nou raport, care tine cont de noile date",a declarat un reprezentant democrat-liberal.

Deputatul Adrian Nastase, prezent la sedinta Biroului Permanent, nu a participat la votul privind trimiterea scrisorii Procurorului general la Comisia juridica. Reprezentantii PNL si UDMR s-au abtinut de la vot.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, trimiterea la Comisia juridica a solicitarii Procurorului General Kovesi privind avizul de incepere a urmaririi penale in cazul Adrian Nastase si a fixat un termen de 30 de zile pentru a primi un punct de vedere, a anuntat secretarul forului, Valeriu Zgonea.

Adrian Nastase a declarat inaintea sedintei Biroului Permanent, unde este unul dintre vicepresedinti, ca au fost trimise pentru a treia oara aceleasi dosare care il vizeaza, dosare despre care sustine ca justitia le-a declarat nule.

"Astazi (luni n.red.) la Biroul Permanent este trimis pentru a treia oara acelasi dosar, repet, Biroul Permanent s-a pronuntat, Comisiile juridice au dat doua sau trei rapoarte. S-a spus cumva ca s-au trimis probe noi.

Nu este adevarat, sunt aceleasi dosare impachetate care au fost declarate nule de catre justitie, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat de patru ori in legatura cu dosarul respectiv constatand ca DNA a incalcat legea", a spus Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase DNA, #dosar Kovesi Nastase , #deputat