Aberatia zilei: Adrian Nastase vrea schimbarea unui "jurnalist defect"

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 17:41
4290 citiri
Aberatia zilei: Adrian Nastase vrea schimbarea unui "jurnalist defect"
Foto: blog Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase doreste nici mai mult, nici mai putin decat "schimbarea" unui jurnalist "defect", de la un cotidian online privat. Nu doar motivul e aberant, ci si argumentatia.

Eliberat in luna martie din inchisoare, unde a petrecut 8 luni pentru fapte de coruptie, Adrian Nastase se afla in aceste zile intr-un binemeritat concediu in Spania, impreuna cu familia. Conform propriilor marturisiri postate pe blog, fostul N0049 sta la plaja si citeste, iar din cand in cand se mai uita pe Internet sa vada ce se intampla "acasa".

Si ce vede? Nu ca fostul sef al ISC Constantin-Adrian Balaban-Grajdan a fost trimis in judecata pentru favorizarea infractorului Adrian Nastase si nici ca fostul sau coleg de partid Omar Hayssam, care era cat pe ce sa fie facut parlamentar desi spoliase statul la greu, e pe cale sa umple pagini intregi cu dezvaluiri din timpul guvernarii Nastase.

Nu, fostului premier ii sare in ochi un articol semnat in urma cu mai multe zile de Calin Marchevici de la cotidianul.ro, in care apare un paragraf tradus cuvant cu cuvant dintr-o analiza publicata de jurnalista Marianne Rigaux pentru Slate.fr.

"Achitarea in decembrie a fostului premier Adrian Nastase este o dovada in plus a incapacitatii statului roman de a pedepsi coruptii plasati in functii inalte. Adrian Nastase a fost condamnat in iunie 2012 la doi ani de inchisoare cu executare pentru ca a deturnat mai multe milioane de euro, acordand contracte de constructie a autostrazilor fara licitatie", scrie Calin Marchevici in cotidianul.ro, fragmentul incadrat in propriul sau articol fiind tradus corect.

"In opinia mea, Calin Marchevici este defect. Pentru ca sunteti cetateni europeni, ati putea solicita conducerii ziarului sa vi-l schimbe", este replica data de Adrian Nastase pe blog nu se stie cui, probabil cititorilor sai.

O replica plina de aberatii. Intr-adevar, informatiile nu sunt corecte, ceea ce dovedeste ca jurnalista franceza nu s-a documentat suficient, amestecand franturi din mai multe scandaluri de coruptie in care Adrian Nastase a fost implicat. Dar Calin Marchevici n-a facut decat sa traduca un text, fara greseala.

Un jurnalist nu poate fi "defect" nici macar atunci cand scrie ce nu le convine politicienilor si nici nu poate fi "schimbat", ca nu e nou-nascut. Cititorii nu pot cere conducerii unui site sa inlocuiasca un jurnalist. Daca nu le convine, il sanctioneaza prin abandonarea site-ului respectiv.

Cea mai mare aberatie este insa aceea ca Adrian Nastase pare convins ca cetatenii europeni se preteaza la asa ceva.

Ca sa incheiem insa intr-o nota vesela, va semnalam si cea mai noua postare de pe blogul lui Adrian Nastase, care, impreuna cu familia, a vizitat parcul de distractii Katmandu aflat in Mallorca.

"De fapt un concept interactiv de parc tematic ce imbina tehnologii avansate cu divertismentul(...) Unul dintre teste este sa-ti gasesti, pe glob, locuinta. Noi am gasit-o cu usurinta, semn ca strada Zambaccian a devenit extrem de cunoscuta!", scrie bucuros Adrian Nastase, care posteaza si o fotografie pentru a ne convinge (foto).

Da, strada Zambaccian a devenit foarte cunoscuta pe intreg mapamondul, dar, din pacate, asta nu i se datoreaza reputatului colectionar de arta Krikor Zambaccian, ci dosarelor lui Adrian Nastase. Si "promovarea" peste hotare a Romaniei continua: pe data de 9 septembrie, se judeca recursul in dosarul Zambaccian, in care Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si achitat pentru acuzatia de luare de mita.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Nastase schimbare jurnalist cotidianul, #Nastase jurnalisti, #Nastase Zambaccian , #DNA