Dosarele lui Nastase, intr-un du-te-vino continuu

Joi, 19 Februarie 2009, ora 21:57
1836 citiri
Dosarele lui Nastase, intr-un du-te-vino continuu

Deputatii PSD din Comisia juridica vor propune plenului, in contraraportul pe cazul Nastase, retrimiterea dosarelor social-democratului la Comisie pentru elaborarea unui nou raport "mai clar" de incepere sau neincepere a urmaririi penale a lui Adrian Nastase.

Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat joi, pentru NewsIn, ca a finalizat si a depus la Biroul Permanent opinia separata a social-democratilor privind soarta dosarelor "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2".

Potrivit acestuia, pesedistii au decis sa propuna plenului Camerei Deputatilor retrimiterea dosarelor lui Adrian Nastase la Comisia juridica, invocandu-se faptul ca raportul elaborat de presedintele forului, Daniel Buda, nu contine nicio recomandare precisa catre plen in privinta urmaririi penale, informeaza NewsIn.

Iordache a explicat ca, din moment ce propunerea de recomandare a inceperii urmaririi penale a lui Nastase a picat la vot, deputatii juristi nu au luat in fapt nicio decizie in privinta celor doua dosare si a sustinut necesitatea reluarii dezbaterilor si votului in Comisie pe aceasta tema.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a declarat pe 11 februarie ca plenul Camerei Deputatilor va da un vot asupra solicitarii Procurorului General, Laura Codruta Kovesi, de incepere a urmaririi penale a lui Nastase.

Buda a adaugat ca in dezbaterea plenului va intra un singur raport in cazul Adrian Nastase, care va contine atat recomandarea initiala, cat si opiniile deputatilor PSD.

Democrat-liberalul Daniel Buda l-a contrazis pe deputatul PSD Valeriu Zgonea, care sustinea ca va fi un cotraraport separat al PSD, precizand ca trimiterea unui raport si a unui contraraport pe acelasi caz in plenul Camerei nu este regulamentara.

"In momentul de fata se va trimite plenului Camerei Deputatilor un raport care va cuprinde si o opinie separata de la PSD. Din punct de vedere regulamentar, nu poti trimite doua rapoarte, nu este procedural corect", a subliniat Buda.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Adrian Nastase DNA, #Nastase Comisie juridica, #dosare Adrian Nastase , #DNA
Comentarii
C
cioclu rosu clandestin
rank 1
EFECTUL DOMINOULUI ASTA ÎNSEAMNĂ PENTRU SISTEMUL TICĂLOŞIT JUDECAREA CORECTĂ A FOSTULUI PREŞEDINTE AL P.S.D şi A FOSTULUI PREMIER ADRIAN NĂSTASE