Fost secretar de stat la Transporturi, audiat in dosarul Nastase "Trofeul calitatii"

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 14:08
1838 citiri
Fost secretar de stat la Transporturi, audiat in dosarul Nastase "Trofeul calitatii"

Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Ileana Tureanu, a fost audiata luni, la DNA, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este cercetat fostul premier Adrian Nastase.

"Nu le-am fost de folos procurorilor, deoarece nu am participat la respectivele intruniri", a declarat la iesire Tureanu, precizand ca a fost citata in calitate de martor, informeaza Newsin.

Un alt fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Sergiu Sechelariu, a fost si el chemat, saptamana trecuta, la DNA, tot in calitate de martor, in acelasi dosar."Am fost citat ca martor in dosar, insa eu nu am participat la manifestarile 'Trofeul calitatii' decat de doua ori, la Iasi si la Cluj, insa atunci nu mai eram secretar de stat. Si nu m-am ocupat de campania PSD, deoarece in iunie 2004 mi-am dat demisia", le-a declarat atunci ziaristilor Sergiu Sechelariu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au retinut in sarcina fostului presedinte al PSD, Adrian Nastase, faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concret, fostul presedinte al PSD este acuzat ca si-a finantat campania din banii platiti de firmele care au participat la concursul "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii, drept taxe de participare.

Initial, acesti bani erau stransi in contul firmei Urban Construct, societate apropiata familiei Nastase, care era partenera Inspectoratului de Stat in Constructii in organizarea acestui concurs.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale din acelasi dosar impotriva fostului sef a Inspectoratului, Irina Jianu, procurorii au retinut tocmai ca acesti bani stransi drept taxe ar fi trebuit depusi in contul Institutului de Asigurare a Calitatii in Constructii.

Pana la acest moment, procurorii au audiat foarte multe persoane din intreaga tara in acest dosar si in special functionari ai inspectoratelor judetene de stat in constructii.

La solicitarea ACG, Garda Financiara a efectuat un control, stabilindu-se ca au fost savarsite mai multe infractiuni, conform legii societatilor comerciale, prin folosirea cu rea credinta a bunurilor intr-un scop contrar intereselor societatii, in folosul propriu ori pentru a favoriza o alta societate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#dosar, #Adrian Nastase, #Trofeul calitatii, #Ileana Tureanu , #DNA