Nastase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu inspector sef

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 17:59
2877 citiri
Nastase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu inspector sef

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, marti, ca nu el a numit-o in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) pe Irina Paula Jianu, ca nu a avut atributii de mentinere a acesteia, de supravegherea ei ocupandu-se Miron Mitrea, in calitate de sef.

La termenul de marti al procesului, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au audiat pe senatorul PSD Miron Mitrea - fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei -, pe care l-a pus sa raspunda in legatura cu trecerea in subordinea Autoritatii Nationale de Control al Inspectoratului de Stat in Constructii, dar si cu privire la numirea ca inspector sef la aceasta din urma institutie a Irinei Paula Jianu.

Nastase, condamnat la inchisoare cu executare - Cum se apara si ce zice USL

"In perioada 2002 - 2004, in calitate de prim-ministru - cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului - ministru - inculpatul Adrian Nastase a primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase foloase necuvenite in valoare de 22.155.985.853,08 ROL (aproximativ 630 000 euro la cursul de schimb 2002/2004).

Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si respectiv municipiul Bucuresti, str. Cristian Tell", spune Directia Nationala Anticoruptie, care l-a trimis in judecata pe fostul premier PSD, intre 2000-2004.

Sumele de bani ar fi fost primite de Adrian Nastase la inculpata Irina Paula Jianu in scopul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, precum si pentru asigurarea pentru aceasta a unui statut care sa ii confere autoritate deplina in cadrul institutiei la conducerea careia se afla, mai noteaza in rechizitoriu DNA.

La termenul de marti, 31 ianuarie 2012, fostul ministru in Cabinetul Nastase, Miron Mitrea a declarat, judecatorilor ICCJ, ca el a numit-o pe Irina Jianu si ca nu regreta acest fapt. "Adrian Nastase nu mi-a cerut niciodata sa numesc sau sa mentin in functie pe cineva. Poate ca mi-a mai cerut sa dau afara vreun angajat. Ii dadeam afara daca era cazul sau il convingeam pe el ca greseste, dupa caz. Irina Paula Jianu este un specialist in domeniu si nu m-am consultat cu Adrian Nastase la ISC", a conchis Mitrea.

La iesirea din sala de judecata, Adrian Nastase a declarat presei ca Miron Mitrea a confirmat o poveste mai veche, care se stia deja legata de modul in care a decis s-o aleaga pe Irina Paula Jianu pentru functia de inspector sef la Inspectoratul de Stat in Constructii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Trofeul calitatii, #Adrian Nastase proces, #Irina Jianu numire , #DNA