Nastase, "pentru idioti": Nu voi invoca prescriptia, voi cere continuarea proceselor!

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 17:16
2032 citiri
Nastase, "pentru idioti": Nu voi invoca prescriptia, voi cere continuarea proceselor!
Foto: Arhiva

Fostul premier Adrian Nastase ii raspunde fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, care a afirmat ca acesta ar trebui sa se prezinte la termene si sa se judece, nu sa "amane" judecata.

"Lasand de o parte ca nu stiu de unde are informatii cu privire la desfasurarea sedintelor de judecata, se pare ca fostul procuror ceausist nu stie ca si atunci cand, din motive obiective, nu m-am putut prezenta la sedintele de judecata, s-au prezentat avocatii mei, fara a se impieta in vreun mod actul de justitie", scrie Adrian Nastase, pe blogul sau.

Mai mult, fostul premier subliniaza ca au fost cazuri in care a fost citat simultan, in doua procese care se desfasurau in sali separate.

Fostul lider PSD mai scrie ca nu va invoca prescrierea faptelor in niciunul din dosarele sale, asa cum au sugerat ca va face "mai multi idioti din tara sau din strainatate", si ca, dimpotriva, va solicita continuarea proceselor, deoarece are interesul de a-si dovedi nevinovatia.

Nastase, despre autorii raportului CE: Adolescenti care trateaza Romania ca pe o colonie

"Spre deosebire de Traian Basescu, care - se pare - isi doreste implinirea termenului de prescriptie in dosarul Flota, eu - chiar in conditiile implinirii vreunui termen de prescriptie - voi cere (si avocatii mei au instructiuni clare in acest sens) continuarea proceselor, in conditiile prevazute de legea procesuala penala. Ma intereseaza sa-mi dovedesc nevinovatia, nu sa ma ascund in spatele unor eventuale termene de prescriptie", noteaza Nastase, intr-o postare intitulata "Precizari pentru idioti, desi stiu ca nu folosesc la mare lucru...", scrie Nstase.

In continuare, fostul premier prezinta, pe rand, dosarele in care este implicat si precizeaza care sunt termenii de prescriptie, pentru fiecare.

Astfel, in dosarul "Trofeul Calitatii", unde este acuzat ca si-a folosit "influenta ori autoritatea" in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapta pedepsita cu inchisoare de la unu la 5 ani, Nastase precizeaza ca termenul de prescriptie este de 5 ani, in conditiile in care se pretinde ca faptele ar fi fost savarsite in timpul campaniei electorale din 2004.

Termenul de prescriptie speciala este de 7 ani si 6 luni, mai spune fostul premier.

In dosarul "Melinescu", unde este acuzat de dare de mita, fapta pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani, al carei maxim se majoreaza cu 2 ani, termenul de prescriptie este de 8 ani, iar termenul de prescriptie speciala este de 12 ani, fapta fiind considerata a fi savarsita la finele anului 2000.

In dosarul "termopane", unde este cercetat pentru luare de mita, pedepsita cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi, termenul de prescriptie este de 10 ani, termenul de prescriptie speciala este de 15 ani, iar "fapta se retine a fi epuizata in februarie 2004".

In acelasi dosar, unde este acuzat de santaj infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 12 ani, termenul de prescriptie este de 10 ani, iar cel de prescriptie speciala este de 15 ani, adauga Nastase. Fapta se retine a fi savarsita in 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Adrian Nastase Monica Macovei, #Adrian Nastase procese, #Adrian Nastase dosare , #DNA