Sergiu Andon: Dosarul lui Nastase este o comanda politica

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 18:21
2176 citiri
Sergiu Andon: Dosarul lui Nastase este o comanda politica

Dosarul deputatului PSD Adrian Nastase este o comanda politica, a acuzat, miercuri, presedintele Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei, Sergiu Andon, precizand ca din documentele DNA nu reiese natura penala a conflictului.

Andon a sugerat ca membrii Comisiei vor veni in fata plenului cu o pozitie mai transanta decat in cazul Mitrea.

"In momentul de fata se contureaza un punct de vedere mai transant decat in cazul precedent (Mitrea n.r.) [...] Sunt lucruri mai evidente, dar a nu se intelege prin lucruri mai evidente neaparat lucruri care dovedesc vinovatia, ci lucruri mai evidente in ceea ce priveste relatiile institutionale", a precizat Andon.

El a facut referire clara la ingerintele politice. "Da, vorbim de ingerinte politice. Categoric da, ostentativ, vizibil, demonstrabil. Putem relua discutia in zilele urmatoare, se contureaza clar o insistenta din a transforma niste raporturi de natura comerciala intr-o roaba de hartii in jurul careia sa se poata colporta ca ar fi ceva para-penal", a declarat deputatul PC, la iesirea de la audierile Comisiei.

Andon a mai precizat ca raportorii Comisiei juridice nu au reusit sa gaseasca nici macar in exprimarile DNA natura penala a cazului Nastase.

"As vrea sa se intample ce s-a intamplat si in cazul precedent (Mitrea n.r.) cand pe surse a aparut adresa DNA si s-a publicat intr-un ziar, bine ar fi sa se intample asa si de data asta, ca sa poata sa vada oricare cititor avizat ca de fapt sunt o alambicare de vorbe de sustinere acolo, dar cand scuturi si cauti penalul nu-l gasesti", a subliniat presedintele Comisiei juridice.

Andon a precizat ca este evident subiectivismul cazului, care pare a fi nu doar o comanda politica, "dar in mod cert sunt ani de eforturi de plimbare a aceluiasi material asa-zis probator prin noua dosare diferite (...) in care se plimba aceleasi hartii, ca sa dea impresia ca e vorba de noua cazuri, si asta e destul de concludent".

Lucrarile Comisiei continua, pana in acest moment fiind expuse punctele de vedere ale fiecarui raportor din grupul celor sapte. Initial, deputatii din comisie au dezbatut probleme procedurale, acuzand faptul ca, din nou, DNA a omis ca sesizarea Camerei Deputatilor trebuia facuta de procurorul general. In momentul in care Andon a parasit sala, deputatul Adrian Nastase vorbea in fata comisiei, urmand ca ulterior sa ia cuvantul si ceilalti membri ai Comisiei.

Dezbaterile se vor incheia miercuri seara, potrivit presedintelui Comisiei Juridice, care sconteaza ca joi se va intocmi raportul pe structura referatului deja existent.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#DNA, #Adrian Nastase, #politic, #comanda, #procurori, #Sergiu Andon , #DNA