Sotia lui Adrian Nastase a plans in sala de judecata

Luni, 27 Februarie 2012, ora 17:33
7166 citiri
Sotia lui Adrian Nastase a plans in sala de judecata
Foto: Arhiva

Sotia fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans, luni, la instanta suprema, in timpul audierii sale, pentru prima data, in dosarul "Zambaccian", atunci cand a vorbit despre decesul tatalui sau si despre declaratiile lui Ioan Paun, fostul consul al Romaniei la Shanghai.

Instanta suprema a reluat luni discutiile in dosarul "Zambaccian", in care sunt judecati pentru fapte de coruptie Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu.

Daniela Nastase a fost audiata de judecatorii instantei supreme, ea precizand ca pana la acest moment nu a dat nicio declaratie, nici macar in fata procurorilor anticoruptie care au anchetat cauza.

In fata celor trei judecatori, Dana Nastase a explicat in detaliu situatia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situatia reala juridica privind imobilul din strada Christian Tell, precum si situatia lucrarilor la imobilul din strada Zambaccian.

Daniela Nastase a fost pusa sa explice relatiile familiei cu fostul consul Ioan Paun si despre acuzatiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaratiei sale, Dana Nastase a plans de doua ori. Emotiile au cuprins-o pe sotia lui Adrian Nastase atunci cand a vorbit despre decesul tatalui ei, in 1999, in urma unui accident de masina, aratand ca dupa acest tragic eveniment ea a ramas sa se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme ca are cancer, sora si matusa Tamara Cernasov.

"In 1999 tatal meu a murit in accident de masina. Mama a ramas in grija mea, iar la scurt timp dupa, aceasta s-a imbolnavit de cancer. El avea grija de mama, dupa moartea lui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de matusa Tamara Cernasov", a spus Dana Nastase in fata instantei, cu ochii in lacrimi.

Al doilea moment care a emotionat-o profund pe Dana Nastase a fost aproape de finalul sedintei de judecata, atunci cand a facut referire la declaratiile fostului consul Ioan Paun la ultimul termen de judecata.

Dana Nastase a explicat ca s-a revoltat atunci cand, in finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Paun i-a spus lui Adrian Nastase ca ii pare rau pentru tot si ca, in opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei.

Aceasta a aratat, cu ochii in lacrimi, ca este suparata din cauza intregii tevaturi ce s-a extins pe o perioada lunga de timp, respectiv aproximativ sapte ani.

"Cand am iesit de la ultima sedinta l-am auzit spunand acest lucru. M-a revoltat faptul ca Ioan Paun a spus ca Adrian Nastase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia ca tot ce spunem noi se interpreteaza. Dupa cei sapte ani trebuie ca femeie sa poti sa stai in picioare, sa tii o casa. Nu am o problema cu instanta de judecata, am o problema a mea. Nu putea spune Adrian Nastase instantei aceste lucruri despre trairile mele de pana acum", a aratat Daniela Nastase in fata instantei.

Instanta l-a audiat, luni, pentru prima data, si pe Adrian Nastase, el declarand ca nu l-a santajat niciodata pe fostul consul Ioan Paun si ca nu i-a dat niciodata bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dana Nastase dosar Zambaccian, #Dana Nastase plans instanta, #Daniela Nastase audieri Zambaccian , #DNA