Sotii Nastase au primit mita obiecte insirate pe zeci de pagini - recursul DNA in Zambaccian (Video)

Joi, 09 Mai 2013, ora 13:45
7055 citiri
Sotii Nastase au primit mita obiecte insirate pe zeci de pagini - recursul DNA in Zambaccian (Video)
Foto: Arhiva

Procurorii DNA arata in motivarea recursului depus in dosarul Zambaccian ca exista suficiente probe astfel incat sotii Dana si Adrian Nastase sa fie condamnati la inchisoare in dosarul Zambaccian. Urmatorul termen in proces va fi la data de 13 mai.

Joi, procurorii DNA au facut publice motivele pentru care au facut recurs la decizia Curtii Supreme din 30 martie 2012 prin care Adrian Nastase a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, cei doi soti fiind achitati pentru infractiunea de luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita. Procurorii cerusera 10 ani de inchisoare cu executare.

In motivarea recursului, procurorii arata ca exista dovezi clare ca acestia se fac vinovati de acuzatiile ce li s-au adus, insirand pe zeci de pagini numeroase produse din China pe care fostul premier si sotia sa le-ar fi primit ca mita in mod repetat, inclusiv statuete si celebrele geamuri din termopan. De asemenea, procurorii sustin ca mita ar fi fost luata si sub forma de reparatii executate la casele celor doi soti din Cornu si din strada Zambaccian, informeaza B1TV.

In aceste conditii, procurorii DNA cer completului de 5 judecatori de la Curtea Suprema pedepse la inchisoare cu executare pentru ambii soti Nastase.

La termenul din 8 aprilie procesul a fost amanat, cei doi soti sustinand ca au nevoie de timp pentru a-si angaja noi avocati. Luni, 13 mai, va fi o zi decisiva in acest proces. Dupa audierea sotilor Dana si Adrian Nastase, completul de 5 judecatori va da o sentintele definitive.

Daca se mentinte decizia primei instante, de achitare pentru luare de mita si inchisoare cu suspendare pentru santaj, Adrian Nastase va ramane in libertate, insa va avea un termen de incercare pe care instanta il va afixa. El va avea carier judiciar pe care si-l va putea indrepta peste cativa ani, printr-o cerere de reabilitare, informeaza B1TV.

Ultimul dosar pe care il are Adrian Nastase este cel deschis dupa tentativa de sinucidere. Parchetul a inceput urmarirea penala pentru detinere ilegala de armament, dupa ce in locuinta fostului premier s-au gasit 400 de cartuse pentru care nu existau documente legale de detinere.

Daca va fi trimis in judecata, Adrian Nastase risca o pedeapsa de 2 pana la 8 ani de inchisoare.

In 5 mai 2010, Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe Adrian Nastase, pentru luare de mita si santaj, pe Daniela Nastase, pentru complicitate la luare de mita si santaj, si pe Irina Paula Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, pentru dare de mita si spalare bani.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002-2004, in calitate de prim-ministru, Adrian Nastase ar fi primit - in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase - foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002-2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate dinChina si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

La data de 19 martie, Adrian Nastase a fost eliberat conditionat din inchisoare, dupa aproape 9 luni de detentie, dupa ce a primit o pedeapsa privativa de libertate de 2 ani in dosarul "Trofeul Calitatii".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#recurs DNA Zambaccian Nastase, #Nastase inchisoare Zambaccian , #DNA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Nastase are nevoie de multe obiecte ! el vrea mult , mult , mult !
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5