Adrian Nastase afla daca va fi eliberat din inchisoare. Fiul sau, deranjat de DNA

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 11:10
4805 citiri
Adrian Nastase afla daca va fi eliberat din inchisoare. Fiul sau, deranjat de DNA
Foto: Digi24

Judecatoria Sectorului 4 judeca miercuri cererea de eliberare conditionata depusa de avocatii lui Adrian Nastase, care ar urma, in cazul eliberarii, sa paraseasca Penitenciarul Jilava, unde isi ispaseste condamnarea de 4 ani si 6 luni de inchisoare.

Andrei Nastase, fiul fostului premier, a declarat ca e optimist si "credem ca vom avea vesti bune", la iesirea din sala de judecata, aratand ca "nu credem ca exista vreun dubiu asupra felului cum tatal meu s-a comportat".

Andrei Nastase a criticat abordarea procurorilor DNA care, in timpul sedintei de judecata, au sustinut ca Adrian Nastase nu se caieste pentru faptele comise. "Cred ca DNA a avut intotdeauna o grija mai speciala in ce-l priveste pe tatal meu. Directia DNA-ului devine deranjanta la un moment dat", a spus Andrei Nastase.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a sustinut acelasi punct de vedere, punand la indoiala pozitia DNA. "Ce m-a surprins e ca DNA a avut o abordare care nu are niciun fel de substrat legal si nici logic. Au afirmat ca nu exista la dosarul din penitenciar dovezi temeinice de indreptare si educatie a unui om", a mai spus avocatul lui Adrian Nastase.

Fiul fostului premier a mai dezvaluit ca in cazul unei decizii de eliberare data de magistratii Judecatoriei Sectorului 4, si el si tatal sau isi vor taia barba. De asemenea, a mai spus ca dupa eliberare, tatal sau isi va recapata locul de munca la Fundatia Titulescu, si ca va respecta conditia pusa de judecatori de a nu reintra in politica.

Initial, magistratii Jedecatoriei Sectorului 4 hotarasera ca termenul de judecare a eliberarii conditionate sa fie 9 august, dar avocatii lui Adrian Nastase au cerut un termen mai scurt si au obtinut data de 23 iulie, arata Realitatea Tv.

Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot - motivarea in dosarul Zambaccian (Video)

Pe data de 3 iulie, Comisia de eliberari conditionate a Penitenciarului Jilava a dat un aviz favorabil in cazul cererii privind eliberarea conditionata din inchisoare a fostului premier Adrian Nastase.

"Noi am aratat ca termenul este lung si ca o astfel de deliberare lunga duce la pierderea zilelor castigate de Adrian Nastase sau de alte persoane care au executat activitati in inchisoare", a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat - pe ce mizeaza

Avocatul Ion Cazacu, aparatorul lui Adrian Nastase, a invocat in cererea de eliberare conditionata buna purtare a fostului premier in detentie, numarul de carti scrise, cursurile predate celorlalti detinuti si activitatile la care a luat parte Adrian Nastase in inchisoare.

Noul Cod Penal prevede ca persoanele de peste 60 de ani sa execute o treime din totalul pedepsei, in conditiile in care condamnarea primita este mai mica de zece ani de inchisoare.

La sfarsitul lunii iunie, Adrian Nastase a primit un spor de pedeapsa de sase luni de inchisoare. In total, in urma contopirii pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul Calitatii", Adrian Nastase are de executat patru ani si sase luni de inchisoare, din care fostul premier a executat deja un an si doua luni.

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Adrian Nastase eliberare conditionata termen, #Nastase eliberare conditionata Judecatorie, #Nastase cerere eliberare judecata , #eliberat