Cazul Nastase se adanceste in grotesc (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 26 Iunie 2012, ora 07:31
11891 citiri
Cazul Nastase se adanceste in grotesc (Opinii)
Foto: Arhiva Reuters

Am avut o tentativa de sinucidere duhnind a inscenare, pana la Frankfurt, cu fulare in loc de pansamente, masti de oxigen si perfuzii.

Am avut atitudini contradictorii ale medicilor, de la tonul relaxat si temperat al profesorului Ioan Lascar, cel care l-a tratat pe Adrian Nastase pentru ceea ce surse din spital numesc zgarietura de la gat, la disperarea medicului de casa al PSD, Serban Braisteanu, care se mira ca Adrian Nastase mai este in viata.

Am avut un ministru de Interne care a sunat un condamant definitiv, i-a trimis cu dedicatie politisti in civil ca sa nu se sperie si, preventiv, o ambulanta.

Am avut un arest in spital cu vizite la liber, dupa care, la loc comanda, am avut un condamnat cu mandat de arestare nepus in aplicare, dar fara niciun fel de paza, liber ca pasarea cerului sa plece unde vrea, cand vrea, chiar si peste granita.

Avem un spital penitenciar dotat cu 4 milioane de euro de Guvernul Nastase, dar care nu este gata sa trateze pacientul asa cum o face Serban Bradisteanu (asta asa e!).

Am avut o comisie medicala la Spitalul Floreasca, cu eternul Serban Bradisteanu luptand ca la Rovine, avem o comisie a IML al carei verdict ar putea veni dupa saptamani intregi si ar putea fi atacat in instanta apoi, astfel incat cauza s-ar putea tergiversa pe luni de zile. Luni de libertate furata de catre si pentru un condamnat penal.

Desi Adrian Nastase a fost operat de profesorul Lascar, medicul curant a devenit, ati ghicit!, Serban Bradisteanu. Si social democratii se agata de vorbele lui, devenit un fel de Dumnezeu al cazului, pentru ca, sa vezi belea, la spitalul Rahova numai sectie de cardiologie nu exista.

Si cand cineva a avut curajul sa puna degetul pe aceste rani si sa strige verde in fata ca autoritatile statului isi dau mana pentru ca un condamnat sa nu isi ispaseasca pedeapsa, ca un medic care a mai salvat de la puscarie si alti social democrati, care a fost senator PSD si este el insusi cercetat pentru coruptie, nu este credibil, nu sub aspectul cunostintelor profesionale, ci sub ascpectul integritatii si al impartialitatii, cand cineva a spus ca ne aflam in plin absurd, a fost atacat intr-un mod incalificabil.

Si asa Monica Macovei le statea in gat tuturor politicienilor romani, inclusiv colegilor de partid, dar de aceasta data ura a dat in clocot. Dan Sova, Ilie Sarbu si Puiu Hasotti s-au dedat la atacuri incalificabile.

"Declaratiile sunt de procuror stalinisto-ceausist. Sunt afara 30 de grade, cred ca doamna Monica Macovei se simte mai bine in prezenta a 40 de grade", a spus noul ministru al (culmea, culmilor!) Culturii, Puiu Hasotti. Dincolo de suburbanul acestui atac, agravat de faptul ca tinta lui este o femeie, nu vad ce relevanta are el in privinta fondului celor reclamate de Monica Macovei si vizibile de pe Luna.

Vreuna dintre aceste acuzatii imunde la adresa d-nei Macovei schimba cu ceva, raspunde in vreun fel listei de aberatii din care spicuiam mai sus?

Dimpotriva, atitudinea social-democratilor dezlantuiti furibund impotriva d-nei Macovei nu face decat sa confirme acuratetea celor spuse de fostul ministru al Justitiei si neputinta lor in fata adevarului gol-golut. Cand nu ai argumente, pui mana pe par si lovesti cu turbare.

"Domnilor Hasotti, Sova, Sarbu etc si tututor barbatilor din PSD, PNL, PC care, in lipsa unor argumente juridice, logice si morale, inteleg sa-l apere pe Adrian Nastase atacandu-ma pe mine le spun un singur lucru: nu voi insulta pe nimeni si nu voi apela la atacuri la persoana. Voi continua sa imi exprim opiniile, cu argumente, pana vor intelege toti ca legea trebuie sa se aplice in mod egal tuturor", a raspuns Monica Macovei, pe propriul blog.

Dar revelatia avea sa vina abia spre seara: Adrian Nastase a fost supus unor rele tratamante in momentul incercarii de punere in executare a mandatului, a declarat, la Realitatea TV, unul dintre avocatii condamnatului. Si cine l-a supus la aceste rele tratamente? N-o sa va vina sa credeti, chiar politistul care pana atunci fusese eroul salvator.

Politistul salvator a devenit politistul tortionar. Familia s-a plans si avocatii au consemnat ca, imediat dupa presupusa autoimpuscare, desi ar fi sangerat abundent (pe fular nu era niciun strop!), pana la sosirea ambulantei, Adrian Nastase ar fi fost incatusat. Ce oroare! Ce nenorocire! Cata brutalitate!

Oare ce mai urmeaza? Orice. Adrian Nastase a dovedit ca este in stare de orice truc, de orice tertip, de orice inscenare pentru a scapa de raspunderea pentru propriile fapte. Si nu mi se pare deloc imposibil ca Adrian Nastase sa scape pana la urma fara nicio zi de puscarie.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nastase catuse politist salvator, #Nastase torturat politist, #Nastase spital arest, #Nastase atac Macovei , #impuscat