Ce spune doctorul care l-a ingrijit pe Nastase imediat dupa ce s-a impuscat

Marti, 26 Iunie 2012, ora 19:47
9862 citiri
Ce spune doctorul care l-a ingrijit pe Nastase imediat dupa ce s-a impuscat
Foto: Pagina Intai

Sorin Lepa, doctorul de pe ambulanta care i-a acordat ingrijiri medicale lui Adrian Nastase la doua minute dupa ce s-a impuscat, a refacut sirul evenimentelor, refuzand totusi sa spuna daca echipa sa a fost contactata prin serviciul 112 sau trimisa la locuinta fostului premier de ministrul Ioan Rus.

"Nu va pot spune asta, sunt lucruri care tin de misiunea noastra si nu imi permit sa vi le dezvalui. Sunt chestiuni secrete. Noi am primit o misiune, aceea de a acorda asistenta medicala unui pacient si asta am facut atat cat am putut de bine. Pentru mine, domnul Nastase a fost un pacient ca oricare altii pe care i-am intalnit in cei 22 de ani de ambulanta.

Eu am ajuns acolo, mi s-a spus ca e vorba de un pacient in varsta de aproximativ 60 de ani de care trebuie sa am grija si asta am facut. I-am acordat toate elementele de asistenta pe care le cer protocoalele internationale, iar mai departe, a fost problema camerei de Urgenta a Spitalului Floreasca, unde l-am transportat", a declarat acesta pentru Pagina Intai.

Acesta sustine ca nu stia despre cine este vorba si ca a aflat abia cand a intrat in casa.

Lepa nu a vrut sa spuna nici in ce a constat asistenta medicala acordata lui Nastase, dar a precizat ca au stat in jur de 25 de minute in casa.

Cutremur in cazul Nastase: Politisti de la urmariri, la Spitalul Floreasca

Referitor la celebrul fular de la gatul pacientului Nastase, doctorul a mentionat ca a fost dorinta familiei pentru a se acoperi rana.

"Sunt lucruri care tin de intimitatea pacientului si a familiei lui. Asa au dorit, sa punem acel fular in jurul gatului, pentru ca rana sa nu se vada. De fapt, i l-a pus cineva din familie. Eu, fiind cadru medical, sunt obligat sa respect dorinta de intimitate a pacientului", a spus Lepa.

Medicul a precizat ca nu a fost un caz dificil, dar ca presiunea presei a fost extrem de mare.

"Am 22 de ani de cand lucrez pe ambulanta, deci m-am confruntat si cu alte situatii dificile. Singura presiune in plus a fost cea creata de presa. Ziaristii s-au urcat pur si simplu pe masina, la un moment dat nu puteam sa urcam cu pacientul pe targa. Iar apoi, ii facusem perfuzii, era monitorizat, dar nu puteam sa iesim din cauza ca era plin de jurnalisti urcati pe masina!

Numai in Romania se poate intampla asa ceva! In mod normal, trebuia sa vina Politia, sa asigure zona, sa ne putem face treaba si sa nu fim sub presiune, pentru ca suntem si noi oameni ca toti ceilalti. Cand am ajuns acolo, era deja atata presa, incat aveai senzatia ca esti la Revolutia de la 1848...", a mai spus Sorin Lepa.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#medic ambulanta Nastase impuscat, #Nastase impuscat medic ajutor , #impuscat