IPP: Deplangem modul cum Nastase a ales sa se sustraga de la executarea pedepsei

Joi, 21 Iunie 2012, ora 20:51
4750 citiri
IPP: Deplangem modul cum Nastase a ales sa se sustraga de la executarea pedepsei

Tentativa fostului premier Adrian Nastase de a se sinucide a atras critici foarte dure din partea Institutului pentru Politici Publice, care a etichetat gestul drept o incercare de "sustragere de la executarea unei pedepse privative de libertate".

"Consideram inacceptabil ca un fost premier, fost presedinte al unui important partid politic din Romania si in continuare o figura marcanta a clasei politice, sa se eschiveze de la respectarea unei decizii finale data in unanimitate de completul de judecata format din 5 din cei 9 cei mai importanti judecatori penalisti ai tarii noastre aflati la Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al IPP.

Nastase s-a impuscat - Avocatii vor amanarea executarii pedepsei LIVE

Reprezentantii IPP au mai precizat ca gestul lui Adrian Nastase este "nedemn", amintindu-i fostului premier faptul ca "mii de detinuti politici au intrat in penitenciar pentru a executa pedepse abuzive impuse de un regim dictatorial" fara sa-si ami puna "problema sinuciderii".

"Chiar daca nu ar fi fost corecta decizia instantei, a tuturor instantelor care s-au pronuntat in ultimii ani pe acest caz, consideram nedemn din partea lui Adrian Nastase sa nu accepte o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Facem aceasta afirmatie amintindu-ne ca, in trecut, in Romania mii de detinuti politici, personalitati ale vietii politice de la noi, alaturi de multe zeci de mii de oameni au intrat in penitenciar pentru a executa pedepse abuzive impuse de un regim dictatorial, asa cum pretinde si fostul Premier despre actualul, iar acestia nu si-au pus problema sinuciderii", se mai arata in comunicatul IPP.

Nastase ar putea ramane internat doua saptamani - afla concluziile medicilor

In final, Institutul pentru Politici Publice a tinut sa mentioneze faptul ca nu "comenteaza pe fond dosarul asupra caruia Instanta Suprema s-a pronuntat", criticandu-i totusi pe toti acei politicieni care i-au luat apararea lui Adrian Nastase.

"Criticam toti politicienii care il apara pe fostul Premier in public spunand ca 'nu si-l imagineaza in zeghe' sau care contextualizeaza aducand in discutie ca un om cu o astfel de activitate politica pozitiva, ce altfel nu o poate contesta nimeni, nu merita sa fie condamnat. Prin aceste afirmatii, ei lasa sa se inteleaga, la nivelul opiniei publice, ca legea din Romania este 'facuta pentru catei', in sensul in care numai anumite categorii sociale trebuie sa i se supuna in timp ce oamenii in diferite functii nu pot suporta acelasi tratament", se mai subliniaza in documentul IPP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#reactie IPP, #Institutul pentru Politici Publici, #tentativa sustragere executare pedeapsa , #impuscat