Marea mascarada (Opinii)

Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:39
6821 citiri
Marea mascarada (Opinii)

Deci ne-am linistit: nu numai ca viata lui Adrian Nastase n-a fost nicio clipa in pericol dupa sinuciderea de tip Burberry, dar pacientul nici macar n-ar fi avut nevoie de internare, ci doar de un pansament si eventual de un Rudotel, dupa care trebuia trimis cu duba, nu cu ambulanta, la Rahova.

Concluzia nu apartine presei dezinformate si dezinformatoare, ci raportului de expertiza intocmit la Institutul National de Medicina Legala. Sigur ca spasmele suspendarii si ale referendumului de demitere pun in umbra devoalarea acestei imense porcarii. Dar ea nu face decat sa confirme inca o data ca la originea tensiunilor de acum, ce inca ameninta sa arunce Romania la periferia Europei, sta incarcerarea lui "El Insusi".

"El Insusi" care stie foarte multe despre toti cei aflati la putere, care stie ca ei l-au tradat si a carui condamnare inseamna ca Justitia a inceput sa actioneze independent si niciun hot, indiferent de calibrul sau, nu mai este in siguranta. Intolerabila situatie, ce-i drept!

Si tot devoalarea marii mascarade a sinuciderii dovedeste o data in plus de ce Europa si SUA reactioneaza atat de vehement in fata evenimentelor actuale. Pentru ca stiu care a fost declansatorul si stiu care este scopul aliatilor sau santajatilor lui Adrian Nastase. Daca Adrian Nastase n-a fost salvat prin presiuni asupra magistratilor si incercari de mituire a judecatorilor, daca n-a fost salvat printr-o inscenare de sinucidere cu complictatea ministrului de Interne, atunci sa fie salvat prin preluarea sub control a Justitiei cu totul.

Dar acest efect, sa-i zicem, demistificator pe care il are raportul INML este doar unul dintre cele absolut necesare. Marea mascarada ar trebui sa aiba efecte juridice foarte serioase. In primul rand, in privinta medicilor care au participat la ea. Serban Bradisteanu nu e o surpriza. Probabil ca si stenturile de care baronul de Arges, Constantin Nicolescu, a avut urgent, chiar in pragul puscariei, sunt din aceeasi familie cu marea rana a lui Adrian Nastase. Serban Bradisteanu este fost senator PSD, este cercetat penal pentru coruptie de mare calibru. Nu face asadar decat sa fie consecvent cu el insusi.

Profesorul Ioan Lascar este insa o imensa dezamagire. Implicarea domniei sale in aceasta dramoleta de doi bani, chiar daca nu cu mare tragere de inima, este complet dezonoranta pentru un medic de calibrul domniei sale. Este adevarat ca de putin timp devenise consilierul lui Victor Ponta, dar nu cred ca mistificarea unui diagnostic in scopul obstructionarii justitiei face parte din fisa postului politic pe care il ocupa.

Spuneam ca unul dintre putinele argumente in favoarea veridicitatii tentativei de sinucidere era statura profesorului Lascar. S-au dus si statura, si argumentul. Iar domnia sa, care invoca necesitatea a 14 zile de spitalizare pentru Adrian Nastase, ar trebui sa raspunda inclusiv penal. Tragerea la raspundere a celor doi medici este esentiala pentru crediblitatea intregi bresele din care fac parte.

Apoi, ma intreb cum poate ramane ministru de Interne, un om implicat intr-o asemenea punere in scena menita sa impiedice executarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Ioan Rus nu mai avea ce cauta in functia pe care o ocupa inca din momentul in care a recunoscut ca a negociat cu condamnatul Nastase conditiile executarii mandatului de arestare. Dupa raportul INML, orice zi de ministeriat pentru Ioan Rus este o rusine nationala.

As vrea sa stiu si cine plateste zilele de spitalizare inutila pentru Adrian Nastase si transportul special cu ambulanta de la Spitalul Floreasca, la Spitalul penitenciar Rahova. Daca CNAS ar fi fost un asigurator privat nu ar fi acceptat sa deconteze niciun leu din cheltuielile pricinuite de mascarada lui Adrian Nastase.

Si as vrea sa stiu de ce Adrian Nastase mai este in spitalul Rahova, in conditii de detentie speciale la care nu este indrituit de starea sanatatii domniei sale. Daca nu necesita nicio zi de spitalizare, nu vad de ce a fost internat la Rahova intr-un bun inceput.

Dupa atata timp, ma indoiesc ca din julitura de gat a ramas macar o cojita, despre alte diagnostice nu se discuta, asa ca domnul Nastase ar trebui sa se afle de mult intr-o celula obisnuita.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Adrian Nasetase spitalizare, #Nastase concluzii IML , #impuscat