Misterul halucinant din Zambaccian. Sa-ti fie rusine Nastase! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 26 Iunie 2012, ora 18:48
11762 citiri
Misterul halucinant din Zambaccian. Sa-ti fie rusine Nastase! (Opinii)
Foto: Arhiva

Ce motiv ar avea un politist sa-i spuna unui fost premier care incearca sa se sinucida - "sa-ti fie rusine!"? Fiul cel mare al lui Nastase declara ca acestea sunt cuvintele pe care le-a auzit din gura politistului, care ii salvase viata tatalui sau, cand a patruns in camera unde avusese loc enigmatica tentativa de sinucidere.

Tot Andrei Nastase spune ca si-a vazut tatal la pamant, cu mainile legate in catuse. Aceeasi varianta a fost redata si de sotia fostului premier politistilor, dupa ce Nastase insusi i-a povestit cum au stat lucrurile in halucinanta seara a arestului.

Asadar, dupa ce s-a luptat sa-i smulga pistolul de la tampla, dupa ce s-a ferit sa nu fie muscat de "fiara" lasa care vroia sa isi traga un glont in cap, dupa ce s-a chinuit sa-l impiedice sa se impuste inca o data, reusind intr-un final sa-l imobilizeze si sa-i lege mainile cu o pereche de catuse, politistul s-a trezit acum ca este acuzat de lipsa de omenie si e la un pas de a fi invinuit de rele tratamente aplicate unui condamnat definitiv pe numele caruia fusese mandat de arestare! Superba intorsatura de situatie, clasic romanesc!

Ma gandeam in zilele ce au urmat scandalului cu sinuciderea ratata ca nu m-ar mira ca, peste ceva timp, dupa ce nervii fostului premier se vor fi trezit la realitate, sa aud ca de fapt in biblioteca sa Adrian Nastase a fost victima unei incercari de asasinat din partea politistilor trimisi de Traian Basescu sa-i ia viata pe loc dusmanului de-o viata. Norocul nostru e ca, totusi, familia Nastase s-a gandit sa nu depuna plangere impotriva politistilor pentru rele tratamente. Cum ar fi fost asa ceva?

De unde trebuie sa intelegem ca politistul s-ar fi purtat aproape exemplar, daca nu ar fi facut nimic, ar fi stat cu mainile in san si ar fi privit cum Nastase isi zboara creierii pe tablourile din muzeul Zambaccian. Sau, odata pistolul confiscat, politistul ar fi privit linistit la Nastase cum incerca sa puna mana pe o alta arma. Cat despre faptul ca familia reproseaza acum politistilor ca nu au sarit cu bandaje si trusa sanitara la gatul lui Adrian, ce se mai poate spune?! O absurditate mai mare nu exista!

Iar daca ceasul rau i-ar fi dat prin cap politistului sa faca si un asemenea gest, dupa ce ii salvase oricum viata, sa te tii atunci acuzatii - au incercat sa mi-l omoare, oblojindu-i ranile fara profesionalism! Astea sunt insa detalii. Cand inca nu se stie exact ce s-a intamplat in camera din Zambaccian, cand intrebarile fara raspuns se inmultesc exponential cu fiecare zi ce trece, iar varianta sinuciderii pare tot mai incredibila, avocatii au gasit punctul slab si au sarit in haita la atac:

Ce, i-au pus catuse? Nu l-au lasat sa isi mai traga un glont in burta? L-au imobilizat la pamant? Ce e asta? Perfect, avem motiv pentru a depune plangere la CEDO! Oricum ar fi, Ioan Cazacu, de exemplu, este arhetipul avocatului care e pregatit oricand sa intoarca lumea cu susul in jos doar, doar o reusi sa evite contactul dintre celula rece si partile moi ale lui Adrian Nastase.

Invocand efectul gravitatiei Lunii asupra petelor invizibile de pe fularul Burberry, avocatii lui Nastase cer urgent eliberarea si transformarea zilelor de puscarie in ani de refacere a psihicului. Ba ar fi cazul sa ne si pregatim sa platim o despagubire substantiala pentru chinul prin care a fost fortat saracul Nastase sa treaca.

Saracii oameni nu realizeaza ca astfel nu fac decat sa se afunde intr-un penibil fara margini. Ca sinuciderea lui Adrian Nastase - ca a fost, ori ba - este o umilinta maxima de care Arogantul nu va scapa toata viata de acum incolo. Si ca, pe langa sfidarea si incercarea constanta de obstructionare a justitiei, toate actiunile lui Adrian Nastase nu exprima decat frica, lasitate, ultramicime sufleteasca si un infinit dispret fata de toti romanii. Pe scurt, multa sanatate si o viata lunga domnule Nastase!

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Adrian Nastase impuscat sinucidere, #Andrei Nastase politisti, #proces Nastase CEDO, #inchisoare condamnare Trofeul Calitatii , #impuscat