Adrian Nastase vrea sa faca puscarie cu sase zile mai putin

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 20:03
2860 citiri
Adrian Nastase vrea sa faca puscarie cu sase zile mai putin
Foto: Arhiva

Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, cere Tribunalului Bucuresti, eliminarea din condamnarea sa definitiva a celor sase zile in care a fost internat la Spitalul Floreasca, ca urmare a tentativei de suicid, pe motiv ca el era arestat, sederea in unitatea spitaliceasca fiind sub paza.

Prin avocatii sai, Adrian Nastase a inaintat, luni, o contestatie la executare, la Tribunalul Bucuresti prin care cere "computarea" (scadere a perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care e condamnata o persoana-n.r.) celor sase zile pe care le-a petrecut internat la spitalul Floreasca, in urma tentativei sale de sinucidere.

Avocatul acestuia, Ion Cazacu, a declarat, miercuri, ca judecatorii trebuie sa analizeze si sa "compute", adica sa considere ca executate in cadrul pedepsei de doi ani de inchisoare cu executare, cele sase zile pe care fostul premier le-a petrecut la Spitalul Floreasca din Capitala.

Cazacu a aratat ca cele sase zile, respectiv perioada 20-26 iunie, a fost executata de clientul sau, deoarece acesta a fost internat sub paza politistilor.

Un alt argument mentionat de avocat este acela ca Nastase si-a inceput executarea efectiva a pedepsei la momentul la care politistii i-au inmanat, la el la domiciliu, mandatul de executare al pedepsei.

Astfel, a explicat avocatul Cazacu, Adrian Nastase era deja arestat in momentul in care a ajuns la spital, dovada fiind faptul ca a fost transportat la spital insotit de trei ofiteri.

Ion Cazacu a aratat ca instanta trebuie sa analizeze aceste aspecte si sa considere cele sase zile petrecute de Nastase la Floreasca, sub paza permanenta a politistilor, ca executate in cadrul condamnarii de doi ani de inchisoare cu executare.

Primul termen in acest caz a fost stabilit de Tribunalul Bucuresti pentru 2 octombrie.

In 20 iunie, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

In acelasi dosar au primit pedepse cu executare Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Ioana si Bogdan Popovici.

In seara de 20 iunie, cand politistii s-au prezentat la domiciliul lui Naaste pentru a-l transporta la inchisoare, acesta s-a impuscat in tentativa sa de a se sinucide. El a fost transportat la Floreasca, unde a fost operat.

Discutiile privind spitalizarea lui Nastase intr-un spital civil, nu intr-unul de penitenciar, s-a soldat cu punerea sub acuzare a doi medici si a unor politisti, pentru favorizarea infractorului, de catre Directia Nationala Anticoruptie. Punerea sub acuzare a acestora a determinat internarea imediata a lui Nastase la Penitenciarul Rahova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Nastase eliminare pedeapsa Floresca, #Nastase scurtare pedeapsa, #Nastase inchisoare Floreasca , #inchisoare