Cu ce numar este "inmatriculat" Nastase la Penitenciarul Rahova

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 18:21
4143 citiri
Cu ce numar este "inmatriculat" Nastase la Penitenciarul Rahova

Fostul premier Adrian Nastase, incarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost "inmatriculat" cu numarul N0049 si a primit un card unde familia si apropiatii aprobati pe listele de vizitare pot depune bani. Cu acesta, poate vorbi la telefon si isi poate cumpara alimente.

Surse judiciare au declarat, vineri, ca fostul premier Adrian Nastase, incarcerat recent la Spitalul penitenciarului Rahova, a fost "inmatriculat" cu numarul de detinut N0049/2012.

Potrivit surselor citate, oficialii centrului de detentie citat au transmis, vineri, instantei supreme o adresa de confirmare a incarcerarii persoanei condamnate definitiv, Adrian Nastase, si "inmatricularea" acestuia cu numarul de ordine N0049/2012.

Sursele judiciare citate au explicat ca procedura de numerotare a detinutilor este necesara pentru acordarea cardurilor cu poza detinutului in cauza si cod de bare. Totodata acest numar mai reprezinta, potrivit surselor citate, si numarul de dosar administrativ al detinutului.

Concret, fiecare detinut primeste dupa finalizarea formelor de incarcerare un card activ, care are la baza un cont de detinut, au spus sursele citate.

Adrian Nastase a primit un astfel de card, in contul caruia familia, precum si apropiatii aprobati de acesta pe listele de vizitare, pot depune sume de bani pentru fostul premier.

Cu cardul respectiv Nastase poate da telefoane din penitenciar sau poate cumpara bunuri de la magazinul Penitenciarului Rahova.

Nastase, la spitalul penitenciarului

Adrian Nastase se afla in sectia de terapie intensiva a Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, intr-o camera cu doua paturi si grup sanitar propriu, in care se mai afla un alt detinut, au precizat, marti seara, reprezentantii penitenciarului.

La primirea in locul de detentie, fostului premier i-au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, dupa care i s-a efectuat un consult medical.

Nastase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioara si au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in penitenciar, dupa care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandarii medicului de garda.

"De asemenea, la internarea in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova sunt avute in vedere recomandarile medicilor specialisti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala in penitenciare se asigura in mod gratuit, ori de cate ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizeaza in conditii de confidentialitate", mai precizeaza sursele citate.

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a ajuns marti seara, la ora 22.40, cu ambulanta, la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost preluat de politisti.

Potrivit informatiilor oficiale, Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde, conform medicilor, a fost operat in 21 iunie.

Cererea de intrerupere a executarii pedepsei in cazul Nastase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Adrian Nastase numar detinut, #Adrian Nastase numar inchisoare , #inchisoare