Nastase a iesit, pentru cateva ore, din inchisoare: E greu sa te obisnuiesti, sper sa treaca

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 11:10
5880 citiri
Nastase a iesit, pentru cateva ore, din inchisoare: E greu sa te obisnuiesti, sper sa treaca
Foto: Realitatea Tv

Adrian Nastase a fost scos luni, pentru cateva ore, din Penitenciarul Jilava, unde este incarcerat pentru fapte de coruptie.

Fostul premier a fost adus la instanta suprema. ICCJ ia in discutie, luni, contestatia procurorilor DNA in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara si pe cea in anulare formulata de fostul premier in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in "Trofeul Calitatii".

Adrian Nastase, care nu purta catuse, i-a salut pe jurnalisti. Jurnalistii l-au intrebat ce asteptari are de la acest proces. "Mi-e greu sa va raspund acum", a replicat fostul premier.

"E greu sa te obisnuiesti cu asa ceva. Sper sa treaca", a adaugat Nastase, raspunzand astfel cum s-a acomodat in inchisoare.

Nastase a fost intampinat cu aplauze, in sala de judecata, de fiul sau, Andrei Nastase si de Codrin Stefanescu, dar si simpatizanti ai fostului premier.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecata in cazul contestatiilor facute in dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii ale fostului premier.

In primul dosar, procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva deciziei unui complet de trei judecatori al aceleiasi instante care a dispus achitarea lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, deferiti justitiei pentru fapte de coruptie.

In dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecatori de la instanta suprema, fostul premier a introdus o contestatie in anulare ce vizeaza mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instantele anterioare care au judecat acest caz.

Dosarele au termen luni, iar Adrian Nastase trebuie sa fie prezent in fata judecatorului in ambele cazuri, potrivit normelor procedurale penale in vigoare.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema i-a achitat, in 15 decembrie 2011, pe Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, in dosarul de coruptie cunoscut sub denumirea "Matusa Tamara".

In dosarul "Matusa Tamara", Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu, presedinte al ONPCSB intre anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului premier si fost deputat in perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Fostul premier este, in prezent, incarcerat la Penitenciarul Jilava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Nastase inchisoare ICCJ, #Nastae matusa Tamara contestatie, #Adrian Nastase inchisoare , #inchisoare