Nastase are grija de banii statului: Cine plateste pentru zilele suplimentare, MCV-ul?

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 12:46
3095 citiri
Nastase are grija de banii statului: Cine plateste pentru zilele suplimentare, MCV-ul?
Foto: Arhiva

Adrian Nastase isi exprima, pe blog, nemultumirea fata de termenul indepartat la care a fost fixata discutarea cererii sale de eliberare conditionata si reaminteste ca nu Bruxelles-ul ci contribuabilii romani sunt cei care platesc cheltuielile suplimentare cu un detinut care ar putea fi eliberat mai repede.

"In cazul meu, tot recursul la ICCJ s-a judecat (cu 4-5 termene, inclusiv unul preschimbat) in 5 saptamani. Cererea de eliberare conditionata, depusa la o judecatorie de sector, a primit primul termen, tot dupa 5 saptamani! (...)

Sigur, am fost surprins de aceasta decizie, in conditiile in care peste 70% din cererile de preschimbare a termenului, la aceeasi instanta (inclusiv cele depuse in aceeasi perioada), au primit solutii favorabile si in conditiile in care la celelalte judecatorii din tara, termenele de examinare fixate nu depasesc 10 zile", se arata in comentariul trimis de Adrian Nastase spre publicare pe blogul personal apropiatilor sai.

Adrian Nastase a primit aviz pentru eliberare. Termenul posibil - 12 februarie

Adrian Nastase nu mai contesta condamnarea

Fostul premier PSD isi pune problema costurilor suplimentare pe care statul roman, nu liderii europeni (subliniaza el), il platesc in cazul in care un detinut ar putea fi eliberat conditionat, dar ramane in penitenciar pentru ca nu se fixeaza termene mai stranse.

"Eu pun insa si urmatoarea problema pentru situatiile in care instanta accepta, in final, eliberarea conditionata, cele 30-60 zile petrecute in penitenciar in asteptarea zilei fixate de calculator inseama intre 500 si 1000 Euro cheltuieli suplimentare. Intr-un an sunt zeci, sute de astfel de situatii. Cine plateste sumele suplimentare determinate de lipsa de celeritate in examinarea cererilor? MCV-ul? Nu. Plateste guvernul si, deci, platesc contribuabilii romani", se mai arata in comentariul postat pe blogul lui Nastase.

Acesta adauga la final si o propunere, dar si o insinuare.

"In conditiile astea, nu ar trebui cautat, poate, un alt "calculator" la Judecatoria Sector 4 sau, eventual, suplimentarea completelor care sa examineze, mai rapid, astfel de cereri? Si daca lucrurile nu s-ar rezolva, poate ca ar putea fi transferata competenta de examinare la alta judecatorie. Prietenii stiu de ce...", comenteaza fostul lider PSD, in prezent inchis la Jilava pentru fapte de coruptie.

Adrian Nastase a primit aviz pozitiv pentru eliberare, miercuri, de la comisia pentru eliberare de la Penitenciarul Jilava. El a aparut in fata comisiei pentru eliberare, iar membrii acesteia au stabilit ca Nastase indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat inainte de termen. Judecatoria sectorului 4 a fixat data de 12 februarie drept termenul la care fostul deputat ar putea fi eliberat.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Nastase plata eliberare conditionata, #Nastase cheltuieli inchisoare, #Nastase eliberat conditionat , #inchisoare