Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nastase, din nou in inchisoare: Planuri de eliberare ce includ noul Cod Penal, amnistia si CEDO (Video)

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 15:26
5260 citiri
Nastase, din nou in inchisoare: Planuri de eliberare ce includ noul Cod Penal, amnistia si CEDO (Video)
Foto: Arhiva

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a vorbit, marti, despre posibilitatea eliberarii conditionate a fostului premier care a fost condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian.

Cazacu a mentionat ca Nastase a fost evaluat medical si ca va sta in carantina o perioada de pana la 21 de zile, durata exacta urmand sa fie stabilita de catre conducerea penitenciarului Rahova, unde se afla in prezent acesta.

Referitor la posibilitatea eliberarii conditionate, Cazacu a precizat ca acesta ar fi "un pas firesc". "O sa stam putin sa analizam, exista si intrarea in vigoare a noului Cod Penal, sunt o serie de dispozitii care pot fi mai favorabile in codurile noi sau vechi. Mai avem pana la 1 februarie sa ne gandim sa intre (Nastase - n.red.) cat mai repede intr-un regim care sa asigure eliberarea conditionata.

Ne gandim si la o plangere la CEDO si la partea civila, vom avea mai multe elemente dupa motivarea instantei", a explicat Cazacu, adaugand ca nu exista inca niciun raspuns de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) referitor la prima condamnare a lui Adrian Nastase.

Avocatul lui Nastase: Adevarul este stiut de autorul in cauza si de Dumnezeu, Nastase e un barbat puternic

Avocatul a mai spus ca familia Nastase a reactionat cu demnitate in fata acestor sentinte, in contextul in care si sotia fostului prim-ministru, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare si patru ani de interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la luare de mita, in dosarul Zambaccian.

Dana Nastase, condamnata la 3 ani de inchisoare in dosarul Zambaccian

"Am vorbit si cu Andrei (fiul lui Adrian Nastase - n.red.) si cu doamna Nastase, sunt niste oameni puternici, au reactionat cu demnitate. Adrian Nastase mi-a spus ca este ok, in afara ca ii este putin frig. O sa scrie si carti de specialitate si o sa fie mai multe postari pe blog din care o sa aflati niste lucruri inedite", a precizat Cazacu.

Legea gratierii, luata in calcul desi n-a trecut prin Parlament

Acesta a afirmat ca isi doreste sa intre in vigoare noul Cod Penal, potrivit caruia Nastase ar executa o pedeapsa mai mica, "pentru ca este un pas inainte in ceea ce priveste problema actualizarii". El a facut referire si la Legea amnistiei si gratierii: "La 1 februarie se va pune din nou in discutie problema amnistiei. Vom analiza si aceasta varianta".

Adrian Nastase s-a intors la inchisoare - Cariera sa politica s-a incheiat

Adrian Nastase a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu executare pentru coruptie. El nu isi va ispasi, insa, intreaga pedeapsa, pentru ca are peste 60 de ani si are dreptul la executarea unei treimi din perioada. In plus, exista posibilitatea contopirii pedepsei cu cea din dosarul Trofeul Calitatii.

Dana Nastase, sotia fostului premier Adrian Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare si patru ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la luare de mita, in dosarul Zambaccian.

Adrian Nastase are de platit inca 400.000 de euro. Ce avere are fostul premier

Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala". Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei pe un termen de incercare de opt ani.

Sentinta completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva. Totodata, magistratii au decis si confiscarea sumei de 400.000 de euro de la familia Nastase.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ion Cazacu Adrian Nastase, #Adrian Nastase eliberare contitionata, #Adrian Nastase Legea gratierii, #Adrian Nastase blog inchisoare , #inchisoare