Rosca Stanescu cere doua amnistii, dupa ce i-a vizitat pe Nastase si Vintu la puscarie

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 19:46
4429 citiri
Rosca Stanescu cere doua amnistii, dupa ce i-a vizitat pe Nastase si Vintu la puscarie
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu i-a vizitat in inchisoare pe Adrian Nastase si Sorin Ovidiu Vintu, si, impresionat de cele vazute acolo si de discutiile purtate, a decis sa propuna nu una, ci doua amnistii.

"Am vizitat doua penitenciare. Am stat de vorba cu trei detinuti pe care ii cunosc foarte bine. Oameni in care am incredere. Unul dintre cei trei este Adrian Nastase. Fostul premier al Romaniei. Cu acesta am discutat despre noua Constitutie. Pentru ca este o autoritate in materie. Cu al doilea dintre cei trei detinuti, Bogdan Popovici, arhitectul Forum Invest, un veritabil fenomen in materie de dezbateri publice, am discutat exclusiv despre starea penitenciarelor din Romania.

Cu cea de-a treia persoana incarcerata, Sorin Ovidiu Vantu, am vorbit despre celelalte privatiuni, cu exceptia lipsirii de libertate. Si la acest inceput de drum - sunt secretar al Comisiei senatoriale pentru drepturile omului - am ajuns la concluzia ca sunt necesare doua amnistii. Nu una", scrie Sorin Rosca Stanescu in Jurnalul National.

Senatorul liberal spune ca analizeaza situatia penitenciarelor "si din perspectiva altor detinuti", urmand sa discute si cu directori de penitenciare sau reprezentanti ai ONG-urilor.

Rosca Stanescu sustine ca este adevarat ca cei aflati in spatele gratiilor sunt sanctionati astfel pentru infractiunile savarsite, dar considera ca trebuie sa recunoastem "un adevar trist, dramatic chiar".

"Romania nu are infrastructura necesara, si nici nu o va avea foarte curand, de a asigura conditii normale, in respect fata de drepturile omului, de executare a pedepselor privative de libertate. Si nu dispunem nici macar de spatiile de detentie necesare", isi arata el compasiunea fata de cei care au comis faradelegi si au fost condamnati de justitie.

Senatorul liberal anunta ca va reveni asupra acestui subiect, dar face cateva precizari preliminare. "O prima amnistie ar fi necesara acum si ar putea conduce la punerea in libertate a mii de oameni care au savarsit infractiuni usoare si ar descongestiona penitenciarele, supraaglomerate, aducand economii de circa 50 milioane euro si o a doua amnistie ar fi obligatorie simultan cu introducerea noului Cod penal, pentru ca, in acel moment, unele fapte penale nu se vor mai regasi in noua reglementare", sustine el.

Nu este prima idee controversata pe care a lansat-o public proaspatul parlamentar PNL. Tot el a sustinut ca Agentia Nationala de Integritate ar trebui desfiintata si ca acest lucru s-a discutat in USL si figureaza in programul de guvernare al uniunii.

Sorin Rosca Stanescu: ANI nu ar trebui sa existe, ar trebui restructurata sau desfiintata!

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Rosca Stanescu amnistie, #Rosca Stanescu vizita Nastase, #Rosca Stanescu Vintu inchisoare , #inchisoare