Unde si in ce conditii sta Nastase la Penitenciarul Rahova (Video)

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 07:14
9808 citiri
Unde si in ce conditii sta Nastase la Penitenciarul Rahova (Video)
Foto: Libertatea

Adrian Nastase a fost transferat, marti seara, in sectia de terapie intensiva a Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova.

Fostul premier este internat intr-o camera cu doua paturi si grup sanitar propriu, in care se mai afla un alt detinut, se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Rahova, remis Ziare.com.

Dupa ce a ajuns la Rahova, lui Nastase i-au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, dupa care a fost supus unui control medical.

Reprezentantii penitenciarului l-au informat, apoi, cu privire la regulamentul de ordine interioara si au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in penitenciar, dupa care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandarii medicului de garda, noteaza Mediafax.

"De asemenea, la internarea in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova sunt avute in vedere recomandarile medicilor specialisti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat.

Adrian Nastase a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova

Asistenta medicala in penitenciare se asigura in mod gratuit, ori de cate ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizeaza in conditii de confidentialitate", completeaza sursa citata.

Cu cine imparte Nastase celula?

Intr-un interviu acordat Romania Libera, comisarul Denis Alexandru Darie a explicat conditiile de care va avea parte in detentie fostul prim-ministru al Romaniei.

"Fiecarei persoane i se aplica regimul legal de detinere, doar ca noi individualizam executarea pedepsei pentru fiecare persoana in parte. Trebuie impartiti, ca avem de la sofer pana la persoane de genul domnului Nastase. De aceea, urmarim ca atunci cand ii punem in celula cu alti colegi, ei sa fie compatibili si din punct de vedere cultural si din punct de vedere al mediului din care provin si din punct de vedere al pregatirii, astfel incat sa nu avem tensiuni.

Tinem cont in primul rand de situatia lui juridica, individualizand in functie de durata pedepsei si apoi de compatibilitatile astea culturale, de pregatire, de hobby-ul social, pe cat posibil. Ajungem sa-i separam pana si pe fumatori si nefumatori", a declarat comisarul.

Televiziunile de stiri au relatat, insa, marti seara, ca Adrian Nastase va imparti celula cu inca trei persoane: un judecator, un politist si un functionar public, condamnati tot pentru fapte de coruptie.

Denis Alexandru Darie a precizat si in ce conditii Adrian Nastase ar putea sta singur in camera.

"Daca domnul Nastase ar dori sa stea singur si ar solicita asta, i-am putea asigura fara nici un fel de problema sa stea singur. Atunci cand va ajunge la Rahova intrunim o comisie, purtam o discutie si cu dumnealui, vedem si care ii sunt temerile, eu stiu, cat se poate adapta de rapid la noua situatie, ca va dati seama, e un soc probabil pentru el.

Trebuie sa vedem, sa-l evaluam un pic, mai ales ca a avut si problema asta cu ce s-a intamplat aseara. Daca el a avut acel soc care l-a impins spre tentativa de sinucidere cand a aflat, ia ganditi-va care va fi impactul in momentul in care va ajunge efectiv in penitenciar si va fi cazat intr-o celula? Pot sa il cazez singur intr-o camera si risc sa se intample ceva sau sa il cazez cu o alta persoana compatibila si cam de acelasi calibru si sta si el linistit. Este indicat ca o astfel de persoana sa nu stea singura ca o ia razna", a conchis comisarul.

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a ajuns marti seara, la ora 22.40, cu ambulanta, la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost externat de la spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost preluat de politisti.

Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii".

Nastase a fost internat la Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Politia Capitalei a solicitat marti, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care sa rezulte daca afectiunile medicale pe care le prezinta Nastase pot fi tratate in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si daca aceste afectiuni permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Nastase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nastase inchisoare Rahova, #Nastase spital Rahova , #inchisoare