Nastase: Partidele de dreapta trebuie sa intre la garajul istoriei

Sambata, 27 Septembrie 2008, ora 15:55
1966 citiri
Nastase: Partidele de dreapta trebuie sa intre la garajul istoriei

"Suntem multi, suntem puternici. Ma bucur ca ceea ce spun eu in aceasta sala are ecou", si-a inceput discursul Adrian Nastase, in uralele miilor de participanti la Congresul reunit al PSD si PC, desfasurat sambata la Romexpo.

Liderul PSD le-a multumit celor prezenti pentru faptul ca au ramas impreuna chiar si in opozitie. "Politica este un sport de echipa, am fost impreuna la putere iar cei mai puternici au ramas alaturi de noi si in opozitie", a spus Nastase.

"A venit momentul sa aratam ca vrem, stim si putem sa castigam din nou alegerile", a mai declarat acesta aratand catre colegii sai din sala, "viitori parlamentari, ministrii secretari de stat".

Fostul premier a afirmat ca programul de guvernare propus de alianta PSD -PC este realist si ambitios, si isi propune modernizarea Romaniei.

"Esenta politicii nu este sa castigi alegerile ci sa folosesti puterea in folosul oamenilor", a mai spus Nastase atacandu-l direct pe presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca a preluat prin frauda conducerea Parlamentului si "si-a adus acolitii la putere" iar acum se pregateste sa dea vina pe altii.

"Cetatenii au obosit, s-au saturat de vorbe, ne cheama sa revenim la guvernare", a declarat Nastase subliniind profesionalismul de care se bucura reprezentantii PSD. "Succesul unei guvernari depinde in mod esential de calitatea oamenilor. Forta PSD este data de profesionalism. Unii poate ca nu ne iubesc dar cei mai multi ne respecta pentru expertiza oamenilor nostri", a mai spus fostul premier.

Dupa o prezentare pe scurt a principalelor realizari din mandatul sau, Nastase a atacat ideologia de dreapta, sustinand ca asistam la "esecul capitalismului de dreapta".

"Sa transmitem de aici dreptei romanesti, fie ca este cea populista din partidul prezidential, fie de cea clasica, liberala, ca sunt depasite de istorie si au nevoie sa intre in garajul istoriei pentru o reparatie capitala (...). Asistam la falimentul guvernarii dreptei, problema este ca nu mai au piese de schimb pentru ca uzinele mama din occident sunt ele insele in faliment", a mai spus Adrian Nastase in aplauzele participantilor, dupa care l-a introdus la microfon pe Mircea Geoana, candidatul la fotoliul de premier din partea Aliantei PSD-PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Adrian Nastase, #Mircea Geoana, #alegeri, #Traian Basescu , #Mircea Geoana