Nastase vrea sa-i ia locul lui Basescu la Cotroceni

Joi, 26 Iunie 2008, ora 12:40
1371 citiri
Nastase vrea sa-i ia locul lui Basescu la Cotroceni

Adrian Nastase a anuntat joi ca are de gand sa candideze la Presedintie, in 2009, daca ai sai colegi de partid vor considera ca este potrivit pentru aceasta functie.

De asemenea, Nastase a reamintit de cutuma existenta la PSD conform careia presedintele formatiunii devine prim-ministru in cazul in care partidul ajunge la putere.

"Vreau sa candidez la Presedintie in masura in care colegii mei din PSD considera in continuare ca sunt un candidat potrivit. Nu m-am schimbat din 2004 si pana astazi. Sunt acelasi om politic, am aceeasi viziune despre dezvoltarea Romaniei, despre lucrurile de care este nevoie pentru ca tot mai multi romani sa poata trai linistiti si in siguranta aici. Am, evident, mai multe cicatrici decat acum patru ani, dar vazand ce s-a intamplat in acest mandat prezidential convingerile mi s-au consolidat. Si am vorbit cu foarte multi romani din aproape toate judetele, care m-au ajutat sa-mi confirm anumite idei si sa identific si altele", a declarat Adrian Nastase, citat de Adevarul online.

Presedintele Consiliului National al PSD este de parere ca, in prezent, este un politician mai experimentat decat in 2004, iar comunicarea foarte stransa cu oamenii l-a ajutat sa inteleaga bine nu doar realitatea din statistici, ci mai ales viata obisnuita, modul cum recepteaza ei deciziile politice, in conditiile in care romanii isi doresc, mai presus decat orice, normalitatea.

Mircea Geoana premier

In ceea ce priveste functia de premier, Adrian Nastase a precizat ca s-a stabilit deja o cutuma la PSD potrivit careia presedintele partidului devine prim-ministru in cazul in care partidul ajunge la putere.

"Asa a fost in perioada in care eu am fost presedinte al partidului si nu vad de ce am schimba acum regulile jocului. Mai mult, acelasi model il intalnim si la PNL. Astfel incat, daca PSD va obtine in alegeri rezultatele pe care ni le dorim (si pe care avem potentialul de a le obtine), nominalizarea lui Mircea Geoana ar fi fireasca. Ea depinde de multi factori, dar eu pot sa va spun ceea ce imi doresc. Imi doresc, in primul rand, ca prin votul exprimat in alegerile parlamentare romanii sa indice clar o preferinta pentru revenirea PSD la guvernare. In al doilea rand, sper ca viitoarea guvernare sa aiba un program social-democrat, fiindca o asemenea gandire este cea mai potrivita pentru situatia in care se afla Romania astazi. Si imi mai doresc un lucru, pe care stiu ca il asteapta si multi dintre romani - ca viitoarea formula de guvernare sa fie una consensuala. Conflictul din acesti ani a irosit timp, resurse si multe sanse pentru Romania, iar el trebuie respins cu toate fortele", a precizat Adrian Nastase.

Liderul social-democrat a precizat totodata ca alianta cu Partidul Conservator nu trebuie, si nici nu si-a propus, sa raspunda unui interes pe termen scurt nici al partidelor politice implicate si nici al societatii.

"Guvernarea de dreapta a oferit nenumarate situatii de acest gen, in care tot ceea ce a contat a fost ziua de azi. O tara nu se poate guverna in acest fel, adica reactiv, gandind si planificand pe termen scurt. Este nevoie de o viziune pentru societatea romaneasca, de o gandire strategica pe termen mediu si lung. Programul comun de guvernare sprijinit de PSD va reflecta acest lucru", a mai spus Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#premier, #Mircea Geoana, #candideaza, #presedinte, #Adrian Nastase , #Mircea Geoana