Adrian Nastase nu mai contesta condamnarea

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 10:11
5290 citiri
Adrian Nastase nu mai contesta condamnarea
Foto: B1 TV

Fostul premier Adrian Nastase si-a retras, luni, contestatia in anulare in cazul condamnarii sale in dosarul Trofeul Calitatii. Potrivit unuia dintre avocatii sai, Nastase a luat aceasta decizie pentru ca a fost nemultumit de componenta completului de cinci judecatori care ar fi urmat sa-i judece contestatia.

"De ce toate aceste balbaieli ale instantelor, de ce toate aceste amanari in cazul dlui Adrian Nastase? Nu inteleg, legea este una pentru toata lumea. Nu avem nimic cu completele de judecata, dl Nastase a aratat ca are ceva cu sistemul, nu cu judecatorii", a declarat, luni, Ion Cazacu (foto), unul dintre avocatii lui Adrian Nastase.

Instanta suprema ar fi trebuit sa ia in discutie luni contestatia in anulare a fostului premier Adrian Nastase in cazul hotararii definitive de condamnare la doi de inchisoare in Trofeul Calitatii, dupa mai multe amanari din cauza faptului ca la dosar nu ajunsese motivarea sentintei.

Motivarea condamnarilor din Trofeul Calitatii a fost facuta publica in 26 noiembrie, iar in absenta acesteia, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a putut lua in discutie admisibilitatea contestatiei in anulare, aceasta fiind amanata in 3 septembrie, 1 octombrie si 5 noiembrie 2012.

La ultima amanare, completul de cinci judecatori a stabilit ca termen data de 5 decembrie 2012, timp in hotararea a fost depusa, insa avocatii au cerut termen pentru studierea motivelor de condamnare a fostului premier, retinute de instanta suprema. Avocatii lui Adrian Nastase au spus ca au nevoie de mai mult timp pentru a analiza riguros motivarea deciziei definitive prin care clientul lor a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, astfel stabilindu-se termen pentru judecare data de 14 ianuarie.

In motivarea deciziei definitive din dosarul Trofeul Calitatii, judecatorii au aratat ca inculpatii au obtinut un beneficiu constand in sume de bani sau mentinere in functii publice, avantajul substantial revenind, "fara indoiala, persoanei pentru care intreaga 'afacere' a fost pusa in miscare, respectiv lui Adrian Nastase.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Nastase retragere contestatie in anulare, #Adrian Nastase contestatie Trofeul Calitatii , #proces
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Condamnarea lui Nastase e cusuta cu ata alba!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nastase a prins gustul vietii din puscarie.