Adrian si Andrei Nastase, de la proces la Bruxelles: Au dezvelit bustul lui Titulescu

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 10:14
3750 citiri
Adrian si Andrei Nastase, de la proces la Bruxelles: Au dezvelit bustul lui Titulescu
Foto: titulescu.eu

La o zi dupa ce s-a prezentat in fata judecatorilor alaturi de sotia sa, in dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a mers la Bruxelles pentru a dezveli un bust al lui Nicolae Titulescu in Parlamentul European. Ca si la proces, fiul cel mare al fostului premier, Andrei, a fost alaturi de tatal sau.

Adrian Nastase a tinut si un discurs, in calitate de presedinte al Fundatiei Nicolae Titulescu, cea care a donat Parlamentului European bustul fostului diplomat roman, informeaza Mediafax.

El a vorbit despre personalitatea lui Nicolae Titulescu si a spus ca acesta isi are locul in "galeria marilor personaje ale istoriei si vietii europene".

La randul sau, europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat ca ceremonia de dezvelire a bustului lui Titulescu reprezinta "un eveniment foarte important" care marcheaza inceputul unei campanii de promovare a Romaniei, dupa ce "imaginea Romaniei fost foarte afectata de minciunile spuse si in plenul Parlamentului si scrisori trimise colegilor" de Monica Macovei si Cristian Preda.

"Aveam nevoie de o campanie de promovare a ceea inseamna Romania europeana", a mai explicat purtatorul de cuvant al PSD.

Primirea si dezvelirea bustului ar fi trebuit sa fie facuta de catre Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, dar acesta nu a fost prezent, institutia fiind reprezentata de chestorul Jim Higgins, si de mai multi europarlamentari socialisti si populari. La eveniment au fost invitati si europarlamentari romani din alte grupuri politice din cadrul Parlamentului European, dar acestia nu au dorit sa participe.

"M-am gandit sa merg, pentru a onora un roman, desi in aceasta dimineata vazusem ca Dragusin isi trecuse in fisa biografica realizarea unui grup statuar pentru o colectie privata din Cornu. Hm!, mi-am zis, oare sunt multi locuitori din Cornu care comanda statui? Cand ajung la ceremonie, cine credeti ca trona peste o armata de pesedisti? Adrian Nastase! Am plecat imediat. Nu am resimtit pana acum dispret mai mare pentru patria din care vin!

Pesedistii nu au gasit altceva mai bun de facut decat sa aduca in PE un condamnat pentru coruptie aflat inca in perioada de eliberare conditionata. Dupa ce au ajuns in forul legislativ european avandu-l drept cap de lista pe Adrian Severin, membrii PSD din PE isi incheie mandatul strans uniti in jurul lui Adrian Nastase! RUSINE!", a comentat Cristian Preda pe Facebook.

Duminica, Adrian Nastase a stat la tribuna de onoare careia militarii romani i-au dat onorul cu ocazia Zilei Nationale, cu toate ca el nu mai este demnitar al statului roman, ci se afla in perioada de eliberare conditionata dupa ce a fost condamnat inchisoare pentru coruptie.

Luni, fostul premier s-a aflat in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, alaturi de sotia sa, Dana, in dosarul Zambaccian, in care au fost condamnati la inchisoare cu suspendare.

Adrian Nastase, din nou in fata judecatorului care l-a condamnat la inchisoare

Adrian Nastase va afla in data de 19 decembrie daca se intoarce sau nu in spatele gratiilor, lucru care se va intampla in cazul in care magistratii curtii supreme mentin pedeapsa privativa de libertate, chiar daca ea este cu suspendare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nastase bust Titulescu, #Nastase Zambaccian, #Nastase condamnat, #Nastase inchisoare , #proces
Comentarii