De ce s-a aflat Adrian Nastase in tribuna oficiala la parada de 1 Decembrie

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 15:44
7704 citiri
De ce s-a aflat Adrian Nastase in tribuna oficiala la parada de 1 Decembrie
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la inchisoare pentru coruptie, s-a aflat in tribuna oficiala careia i-a dat onorul elita armatei romane la parada de 1 Decembrie, organizata la Arcul de Triumf, lucru ce a starnit rumoare pe retelele de socializare.

Ziare.com a solicitat Biroului de presa al Ministerului Apararii Nationale sa furnizeze mai multe informatii cu privire la calitatea in care a fost invitat Adrian Nastase si institutia care i-a facilitat acestuia accesul in tribuna oficiala, in conditiile in care el nu mai detine nicio functie in statul roman, dar are o serie de interdictii prevazute de instanta ca urmare a condamnarii sale in dosarul Trofeul Calitatii.

Raspunsul integral primit de la Biroul de presa al MapN este urmatorul:

"Ziua Nationala este un prilej de bucurie si mandrie pentru toti romanii, este o zi de cinstire a memoriei tuturor compatriotilor nostri care si-au dat viata pentru Tara, pentru statul national, independent, unitar, roman.

La Parada Militara Nationala organizata cu acest prilej sunt invitati in fiecare an, fara exceptie, pe langa demnitarii statului care sunt in functie, toti fostii sefi de stat, prim-ministri, ministri ai apararii nationale, sefi ai Statului Major General, sefi ai categoriilor de forte ai armatei".

Prin urmare, calitatea de fost premier al Romaniei a fost suficienta ca Adrian Nastase sa asiste de la tribuna oficiala la parada de 1 Decembrie.

La doar o zi dupa ce a primit onorul armatei romane, alaturi de alte personalitati marcante ale statului roman, Adrian Nastase a dat declaratii in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, alaturi de sotia sa, in dosarul Zambaccian in care a fost condamnat pe fond la inchisoare cu suspendare pentru santaj, el urmand sa afle pe 19 decembrie daca se intoarce sau nu in spatele gratiilor.

Adrian Nastase, din nou in fata judecatorului care l-a condamnat la inchisoare

In ciuda condamnarilor, Adrian Nastase nu a fost exclus din breasla avocatilor si nici nu i s-a retras pana in acest moment decoratia Steaua Romaniei.

Mai mult, colegii din PSD i-au facilitat prezenta, marti, la Parlamentul European, unde Adrian Nastase a dezvelit bustul lui Nicolae Titulescu.

Adrian si Andrei Nastase, de la proces la Bruxelles: Au dezvelit bustul lui Titulescu

"Aveam nevoie de o campanie de promovare a ceea inseamna Romania europeana", a explicat purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Adrian Nastase parada Arcul Triumf, #Nastase parada Ziua Nationala , #proces